9.9.20

Πυρκαγιά στα Καλύβια Αττικής – Εκκένωση δύο οικισμών


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές στις περιοχές των Καλυβίων και της Νέας Μάκρης.  
Οσον αφορά την πρώτη, που εμπνέει μεγαλύτερη ανησυχία στην παρούσα φάση, εκκνώθηκαν οι οικισμοί Φέριζα και Ολυμπος, ενώ απομακρύθνηκαν 27 παιδιά από το οικοτροφείο «Αργώ».

Επιπλέον, υπήρξε περαιτέρω ενίσχυση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής και στην περιοχή επιχειρούν 117 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, πέντε αεροσκάφη και οκτώ ελικόπτερα.
Την επιχείρηση κατάσβεσης συντονίζει ο αρχηγός του Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης. Οσον αφορά το αν η φωτιά έχει φτάσει σε σπίτια, πηγές από την Πυροσβεστική ανέφεραν ότι η καίει μεν σε οικόπεδα, ωστόσο η ορατότητα στην περιοχή είναι περιορισμένη και δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για ζημιές σε κατοικίες.
Πάντως, ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου σημείωσε ότι η φωτιά μαίνεται ανάμεσα σε οικίες, ενώ τόνισε πως έχουν καεί κάποια σπίτια. Όπως τόνισε, το μέτωπο είναι μεγάλο, ενώ ο καπνός είναι πυκνός και οι άνεμοι ισχυροί. Ο ίδιος σημείωσε ότι οι τοπικές αρχές καλούν τον κόσμο να απομακρυνθεί από τα σπίτια στην περιοχή Φέριζα.
Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αναβύσσου, από το ύψος της συμβολής με τη Λεωφόρο Καλυβίων στο ρεύμα προς Ανάβυσσο. 
Νέα Μάκρη
Οσον αφορά την πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη, η εικόνα τις τελευταίες ώρες είναι βελτιωμένη, παρότι παραμένει σε εξέλιξη. 
Για προληπτικούς λόγους, απομακρύνθηκαν έξι άτομα από εγκαταστάσεις του ΕΜΠ στην περιοχή. 
Και στις δύο περιπτώσεις οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης, ενώ λόγω ανάλογων καιρικών συνθηκών και αύριο, διετάχθη επιφυλακή για το σύνολο του Πυροσβεστικού Σώματος σε όλη τη χώρα. 
kathimerini