18.9.20

Η Τουρκία καταγγέλει ως απαράδεκτο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ανατολική Μεσόγειο



 «Ανεδαφικό» χαρακτηρίζει η Τουρκία το ψήφισμα που εξέδωσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εναντίον της σχετικά με τη συνεχιζόμενη διαμάχη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρει ότι το «απαράδεκτο» ψήφισμα υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μόνο για λόγους αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών μελών της ΕΕ και εξυπηρετεί τα «εγωιστικά» συμφέροντα ορισμένων χωρών μελών.

Η προκατειλημμένη και άδικη στάση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και η άκυρη και μονόπλευρη ερμηνεία του θαλασσίου δικαίου, για την οποία δεν έχει την αρμοδιότητα, πλήττουν τη φήμη του, προστίθεται στο κείμενο αυτό.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ υπογραμμίζει ότι ούτε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ούτε η ΕΕ, ούτε οι χώρες μέλη έχουν τη δικαιοδοσία να καθορίζουν τα σύνορα τρίτων χωρών. Η υιοθέτηση μιας τέτοιας «προκατειλημμένης απόφασης», παρά τις προσπάθειες της Τουρκίας σε όλα τα επίπεδα, σε όλους τους θεσμούς της ΕΕ, είναι ασύμβατη με την καλή θέληση και την κοινή λογική, καταλήγει η ανακοίνωση.

militaire