13.9.20

Έρχονται αλλαγές - Εξετάζεται η υποχρεωτική στράτευση στα 18Τι αποκάλυψε o Πρωθυπουργός

Eρώτηση αναφορικά με το αν υπάρχει πιθανότητα αύξησης της στρατιωτικής θητείας δέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη.


«Δεν υπάρχει περίπτωση αύξησης άνω των 12 μηνών. Υπάρχει όμως το ζήτημα της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18. Θα το συζητήσουμε αυτό. Εχει πλεονεκτήματα και η κυβέρνηση το συζητάει. Δεν είμαστε όμως έτοιμοι ακόμα για ανακοινώσεις. Θέλει αρκετό χρόνο προγραμματισμού για να ισχύσουν οι όποιες αλλαγές», τόνισε Ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα έχουμε εμβόλια για τον κορονοϊό» 

Για την πανδημία, τις δυσκολίες και το εμβόλιο, απάντησε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη. Εξέφρασε την αισιοδοξία «πως θα έχουμε εμβόλια, και όχι μόνο ένα εμβόλιο, που θα είναι απολύτως ασφαλή και αρκούντως αποτελεσματικά σχετικά σύντομα». Πρόσθεσε πως θα έχουμε αρκετές ποσότητες εμβολίων, αν και δεν μπορεί να ξέρει πόσο σύντομα, αλλά η Ελλάδα είναι σε όλα τα συμβόλαια προαγοράς.

Το εμβόλιο, επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης, θα διατεθεί δωρεάν με μία προτεραιοποίηση από την Επιτροπή Εμβολιασμού, αλλά εκτίμησε πως «το πρόβλημά μας θα είναι άλλο, θα είναι να πείσουμε τους Έλληνες ότι πρέπει να εμβολιαστούν».

Υπογράμμισε πως το εμβόλιο θα είναι απολύτως ασφαλές όταν διατεθεί και θα χρειαστεί να γίνει μια προσπάθεια ενημέρωσης της κοινής γνώμης, ενώ αν πρέπει για λόγους συμβολισμού να δώσει το παράδειγμα πρώτος θα εμβολιαστεί ο ίδιος και η οικογένειά του.

pentapostagma