13.8.20

το ''στραπατσάρισμα'' της Φ/Γ «KEMAL REIS»

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα με το χθεσινό περιστατικό ανάμεσα στις Φρεγάτες «ΛΗΜΝΟΣ» και «KEMAL REIS». 
Οι Τούρκοι έλαβαν ένα ηχηρό μήνυμα χθες από την Ελλάδα και προσπαθούν σήμερα με Fake News να αντιστρέψουν την κατάσταση. 

Οι Τούρκοι διέδωσαν την Πέμπτη ψευδή είδηση ότι η φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ» έπαθε ζημιά και όχι η Τουρκική!
Υποστήριξαν δε, ψευδώς, ότι η «ΛΗΜΝΟΣ», χτυπημένη από το τουρκικό καράβι, επέστρεψε σε ελληνικό λιμάνι.
Το τουρκικό ψέμα κατέρρευσε παταγωδώς όταν δημοσιεύτηκαν οι φωτογραφίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από την κοινή άσκηση με το γαλλικό πολεμικό ναυτικό την Πέμπτη, όπου διακρίνεται η «ΛΗΜΝΟΣ», με αριθμό F-451, να ελίσσεται -εξαιρετικά- μπροστά στο γαλλικό ελικοπτεροφόρο.
Θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον εάν μπορούσαν οι Τούρκοι με τη σειρά τους να μας δείξουν σε τι κατάσταση βρίσκεται σήμερα η δική τους φρεγάτα.

Τι αναφέρουν τα νέα στοιχεία


Με λαβωμένο το γόητρο της Τουρκίας από το χτεσινό στραπατσάρισμα της φρεγάτας «KEMAL REIS» από την φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ», επιστρέφει σήμερα το ερευνητικό σκάφος  «Oruc Reis»  εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.
Πρόκειται για μια αναμενόμενη ενέργεια της Τουρκίας που γίνεται περισσότερο για ψυχολογικούς παρά για επιχειρησιακούς λόγους.
Η τουρκική  φρεγάτα «KEMAL REIS» έπλεε αριστερά από την φρεγάτα “ΛΗΜΝΟΣ“ και επιχείρησε πειρατικά (το συνηθίζουν σε περιόδους εντάσεων ευέξαπτοι κυβερνήτες)  να προσπεράσει την ελληνική φρεγάτα στρίβοντας δεξιά αγνοώντας το κόκκινο «φανάρι» που ήδη είχε ανάψει το «ΛΗΜΝΟΣ» και προειδοποιούσε το τουρκικό ότι δεν έχει προτεραιότητα, σύμφωνα με τον Δήμο Βερύκιο και το ieidiseis.gr.
Προφανώς ο τούρκος κυβερνήτης υπολόγιζε ότι ο Έλληνας κυβερνήτης θα φοβούνταν και θα έκοβε ταχύτητα αφήνοντας τον να περάσει από μπροστά του ! Όμως το «ΛΗΜΝΟΣ» κράτησε κανονική πορεία με την ίδια ταχύτητα και η πρύμνη του σφήνωσε στην «κοιλιά» του “KEMAL REIS”.
Γιατί τα τουρκικά Μέσα που είναι ενσωματωμένα στην κρατική προπαγάνδα δεν ανέφεραν το γεγονός;
Το τρωθέν γόητρο. Η τουρκική προπαγάνδα στηρίζεται στην εικόνα. Ο νέος κύκλος της ελληνοτουρκικής έντασης ξεκίνησε με το ερευνητικό σκάφος  «Oruc Reis»  να αποπλέει από τον ναύσταθμο και το φουγάρο του να καπνίζει! Τώρα τι θα έδειχναν, το «ξεκοιλιασμένο» “KEMAL REIS”; Ότι πιο οδυνηρό για την τουρκική προπαγάνδα.