6.8.20

Απειλές Μ.Τσαβούσογλου σε Ελλάδα: «Θα αποδείξουμε στη θάλασσα ότι η συμφωνία με την Αίγυπτο είναι άκυρη»

Μη ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας αρκετά ...σωσίβια! Θα σας χρειασθούν.
Juan
Επίθεση εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας αλλά και της Αιγύπτου, μετα τη μεταξύ τους συμφωνία.
Ο Τούρκος υπουργός ανέφερε ότι η συμφωνία αυτή παραβιάζει την τουρκική ΑΟΖ και ότι η Τουρκία θα αποδείξει, τόσο στην πράξη (στο πεδίο) όσο και μέσω της διπλωματίας ότι η συμφωνία είναι παντελώς άκυρη.


«Κοιτάξαμε τις συντεταγμένες όμως δεν είδαμε μέχρι τώρα τον χάρτη. Όμως από τις συντεταγμένες παραβιάζει(σ.σ. η συμφωνία) την υφαλοκρηπίδα και τα δικαιώματα της Τουρκίας και της Λιβύης.
Μια συμφωνία που παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα μας που έχουν δηλώσει στα Ηνωμένα Έθνη για εμάς είναι ανύπαρκτη. Και ο λόγος που φτάσαμε στο σημείο αυτό είναι πως οι χώρες όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, το Ισραήλ και η Αίγυπτος προσπαθούν να υπογράψουν συμφωνίες, αγνοώντας την Τουρκία. Εμείς, για να υποστηρίξουμε τα δικαιώματά μας, κάναμε κινήσεις καθώς εκτός από σεισμικές έρευνες συνεχίζουμε τις γεωτρήσεις μας», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.
Και πρόσθεσε:
«Όπως είπα, η συμφωνία αυτή για εμάς είναι ανύπαρκτη. Κι αυτό θα το αποδείξουμε και θα συνεχίζουμε να το αποδεικνύουμε και στο μέτωπο και στο τραπέζι Θα το δείξουμε και σε αυτούς και σε όλο τον κόσμο.
Η Τουρκική Δημοκρατία εντός της υφαλοκρηπίδας της όπως και γύρω από την Κύπρο θα συνεχίσει να υπερασπίζεται με αποφασιστικότητα τα δικαιώματα της και τέτοιες συμφωνίες και συνεργασίες δεν μπορούν να μας βγάλουν από την πορεία μας. Δεν θα επιτρέψουμε κάτι τέτοιο».
Παράλληλα πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη αναφέρουν ότι η τουρκική πλευρά ενημέρωσε το βράδυ της Πέμπτης την Αθήνα ότι ματαιώνονται, προς το παρόν, οι διερευνητικές επαφές που ήταν προγραμματισμένες να ξεκινήσουν τη Δευτέρα 24 Αυγούστου.

https://www.pronews.gr/