23.8.20

Η επιστροφή στο Σχολείο λιγότερο επικίνδυνη από τον ιό!



 Μεταφέρει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

     Θεώρησα χρήσιμο ως συνταξιούχος Καθηγητής Πανεπιστημίου, να μεταφέρω στην ελληνική ‘μπλογκόσφαιρα’ την Κυριακάτικη «βόμβα» του Βρετανού Καθηγητή  ChrisWhitty που είναι ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Ηνωμένου Βασιλείου ο οποίος δήλωσε:
«Τα παιδιά θα τραυματιστούν περισσότερο εάν δεν επιστρέψουν στο σχολείο τον επόμενο μήνα από ό, τι εάν πιάσουν κοροναϊό».«Οι πιθανότητες των παιδιών να πεθάνουν από το Covid-19 είναι απίστευτα μικρές αλλά η απώλεια μαθημάτων θα βλάψει τα παιδιά μακροπρόθεσμα».

    Ο Βρετανός επιστήμονας πρόσθεσε επίσης ότι:
    «Υπάρχουν επίσης πολύ σαφή στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο και από όλο τον κόσμο ότι τα παιδιά πολύ χαμηλότερη συχνότητα πάσχουν από σοβαρή ασθένεια και καταλήγουν να νοσηλευτούν εάν εμφανίσουν συμπτωματικό Covid».

Ο καθηγητής ChrisWhitty σημείωσε επίσης ότι οι πιθανότητες παιδιών να πεθάνουν από τον covidείναι απίστευτα χαμηλές, όχι όμως μηδενικές, και τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους από τον ιό είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.
     Η συζήτηση που αφορά στο άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο βρίσκεται στο επίκεντρο του προβληματισμού όλων των Ευρωπαϊκών χωρών, όπως και της Ελλάδος, και όλης της Υφηλίου.
Διεθνώς πολλοί προτρέπουν να κλείσουν τα μπαρ και να ανοίξουν τα σχολεία…