8.7.20

Γιατί τα Δημόσια Νοσοκομεία δεν έχουν Laser;


Γιατί τα Δημόσια και τα  Στρατιωτικά Νοσοκομεία δεν έχουν τη δυνατότητα απλών εγχειρήσεων με συσκευές Laser ;
Μήπως το κράτος  (και ειδικά στα στρατιωτικά νοσοκομεία -που υποτίθεται πρέπει να είναι πιο οργανωμένα) δεν έχει φροντίσει να τα προμηθεύσει με τα κατάλληλα μηχανήματα;

Μήπως κάποιοι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ τα νοσοκομεία στα οποία εργάζονται- υπηρετούν να έχουν τέτοιες συσκευές για να μπορούν οι ΙΔΙΟΙ να κάνουν τις εγχειρήσεις αυτές σε ιδιωτικές κλινικές με "χρυσά λεφτά";


Μήπως τα νοσοκομεία αυτά είναι εφοδιασμένα με τις συσκευές αυτές αλλά απλά δεν χρησιμοποιούνται για τον ίδιο λόγο;

 Πρέπει το Υπουργείο Υγείας, το ΓΕΕΘΑ ή το ΥΕΘΑ  να συστήσει κάποιο τμήμα και να ερευνήσει το θέμα, γιατί το κακό έχει παραγίνει!
Δεν είναι δυνατόν μέθοδοι και συσκευές   που εφαρμόζονται  από 10ετίας και πλέον στις πιο ασήμαντες ιδιωτικές κλινικές της Ελλάδος , να μη είναι "διαθέσιμες"  ούτε στα Στρατιωτικά νοσοκομεία!!!

  Ας το δει το θέμα  και ο Στρατηγός  κ. Φλώρος και ας κόψει μερικά πόδια (και χέρια) από τους αδηφάγους που δεν αρκούνται στο ότι τους επιτρέπεται - κατ εξαίρεσιν- να έχουν και ιδιωτικά ιατρεία (άσκηση διπλού επαγγέλματος) , δεν επηρεάζονται από το ότι οι ασθενείς είναι συνάδελφοί τους, αλλά παραβιάζοντας και τον όρκο του Ιπποκράτη, εφαρμόζουν απαρχαιωμένες μεθόδους εγχειρήσεων , όπου "κρίνουν" ότι πρέπει (!) ή δεν τις κάνουν καθόλου καθυστερώντας σκόπιμα -μέχρι να τους έλθει "Θεία" έμπνευση ! 

Αναφέρεται (ολίγων ετών) περίπτωση μόνιμου  Λοχία που έμεινε επί 15 ημέρες σε νοσοκομείο, με δισκοκήλη μέσης αρνουμένου - για...άγνωστο λόγο- του δ/ντή της κλινικής να προβεί στην εγχείρηση, μέχρι που αυτή έγινε χάρη στην ευσπλαχνία και την αίσθηση καθήκοντος από Δ/ντή άλλης κλινικής και ο Λοχίας επέστρεψε στα καθήκοντά του.

 Πολύ παλαιότερα στο ΝΙΜΤΣ κάποια χειρουργός οφθαλμίατρος (εκ Χαλκίδος) είχε τον ασθενή επί 15 μέρες καθηλωμένο στο κρεβάτι για εγχείρηση... καταρράκτη και για να την κάνει ζήτησε 70.000 δρχ!

  Δεν πρέπει "η μπάλα" να πάρει όλους τους γιατρούς, η πλειονότης των οποίων είναι εξαιρετικοί επιστήμονες και άνθρωποι.Πρέπει όμως να πάρει αυτούς που ασκούν το λειτούργημα για πλουτισμό και αυτούς, μόνο κάποιο ειδικό τμήμα μπορεί να τους ξεσκεπάσει, παρ όλο που είναι εξαιρετικά δύσκολο λόγω της σχεσεως εξαρτήσεως που δημιουργείται ανάμεσα σε ασθενείς και ιατρούς .

Αυτό που είναι εύκολο να διαπιστωθεί είναι:
1) Αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν συσκευές Laser και
2) αν υπάρχουν ΓΙΑΤΙ δεν χρησιμοποιούνται και 
3)αν δεν υπάρχουν ΓΙΑΤΙ δε υπάρχουν; Ποιος δεν τις θέλει και γιατί;

Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ