29.7.20

Νέο ''άδειασμα'' από Ουάσινγκτον: Κοινή άσκηση ΗΠΑ-Τουρκίας στη Μεσόγειο! - Εικόνες

''Πόντιος Πιλάτος'' οι ΗΠΑ. Μπορεί κάποιοι να πανηγύριζαν για την άσκηση του Ελληνικού ΠΝ με το Αμερικανικό, όμως η Ουάσιγκτον, για άλλη μία φορά θέλει να κρατήσει ίσες αποστάσεις.  

Όπως σας είχε μεταδώσει το Πενταπόσταγμα, από την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 κατόπιν σχεδιασμού και οργάνωσης από το ΓΕΕΘΑ και καθορισμού λεπτομερειών εκτέλεσης από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, Μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού ενσωματώθηκαν στη Δύναμη Κρούσης του Αεροπλανοφόρου USS DWIGHT D. EISENHOWER (Carrier Strike Group, CSG) κατά τον πλου του στην Ανατολική και Κεντρική Μεσόγειο, με σκοπό την προαγωγή του επιπέδου συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ. 

Κατά τη διάρκεια της αποστολής συνοδείας και στο πλαίσιο συνεκπαίδευσης μέσων και Μονάδων των δύο χωρών, υλοποιήθηκε αριθμός συναφών τεχνικών αντικειμένων με τη συμμετοχή Φρεγάτας και Υποβρυχίου του Πολεμικού Ναυτικού. 

Επιπρόσθετα, αριθμός αεροσκαφών της ΠΑ εκτέλεσε εκπαίδευση εναέριας μάχης με τα αεροσκάφη του Αεροπλανοφόρου σε ρόλο τόσο επιτιθέμενου όσο και αμυνόμενου, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας εκτελέσθηκαν πυρά Δυτικά Κρήτης και στο Πεδίο Βολής ΚΑΡΑΒΙΑ. 

Μέχρι εδώ όλα καλά. Όμως πολεμικό σκάφος των ΗΠΑ, το οποίο ανήκει στην αρμάδα του USS DWIGHT D. EISENHOWER, έκανε εκπαίδευση χθες με την τουρκική φρεγάτα TCG Kemalreis στη Μεσόγειο. 

Πρόκειται για ένα ''ράπισμα'' γι'αυτούς που ''έτρεξαν'' να γράψουν πως η εκπαίδευση ΗΠΑ-Ελλάδας αποτελεί ένα ''χαστούκι'' κατά της Τουρκίας! 

Πάντως κάπου εδώ επιβεβαιώνεται και το Πενταπόσταγμα, το οποίο έγραφε από τις 26 Ιουλίου: 

''Από την άλλη πλευρά, γνωρίζουμε ότι το αεροπλανοφόρο Eisenhower θα πραγματοποιήσει θαλάσσια εκπαίδευση στη Μεσόγειο με τα τουρκικά πλοία που συμμετέχουν στη επιχείρηση "Ασπίδα της Μεσογείου" τις επόμενες ημέρες". 

Αυτά για όσους βλέπουν τις ΗΠΑ ως σύμμαχο!

 

 https://www.pentapostagma.gr/