3.7.20

Ισχυρότατη έκρηξη στο Σαγγάριο


Ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγο σε εργοστάσιο βεγγαλικών στην πόλη Sakarya στον Σαγγάριο ποταμό της Τουρκίας. Με προσωπική εντολή του Ερντογάν μεταβαίνουν επί τόπου τρεις υπουργοί, των Εσωτερικών, Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών.
Μεγάλες ποσότητες τοξικών αερίων εκλύονται στην ατμόσφαιρα, ενώ οι Αρχές έχουν ειδοποιήσει τους κατοίκους να απομακρυνθούν από σημεία ανάλογα με τη φορά του ανέμου. Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Ερυθράς Ημισελήνου καλεί τους κατοίκους να περιοριστούν στα σπίτια τους. «Κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ζούμε ένα χημικό-βιολογικό ατύχημα». 
Στο εργοστάσιο εργάζονται 300 άτομα. Πρόκειται για την τρίτη έκρηξη τέτοιου τύπου που σημειώνεται στο ίδιο εργοστάσιο τα τελευταία 11 χρόνια.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο 50 τραυματίες, ενώ υπάρχουν και νεκροί. Πολλοί εκ των τραυματιών βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. 
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο, που παραπέμπουν σε πραγματικό πόλεμο. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία που προκάλεσε την έκρηξη.

https://www.zougla.gr/