23.7.20

Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στις Κεχριές: Εκκενώθηκαν κατασκήνωση και οικισμός




Ενας ακόμη οικισμός, αυτός της Ντράσας, εκκενώθηκε, μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής, λόγω της πυρκαγιάς στις Κεχριές Κορινθίας, που είναι σε εξέλιξη για δεύτερη ημέρα. Παράλληλα, με πρωτοβουλία των υπευθύνων κατασκήνωσης στο Σοφικό απομακρύνθηκαν, για προληπτικούς λόγους, τα παιδιά από το σημείο.



Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, εκτός από τις φλόγες έχουν να αντιμετωπίσουν και τους δυνατούς ανέμους που πνέουν από το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες φωτιάς, οι οποίες αναζωπυρώνονται συνεχώς, γεγονός που δυσκολεύει περισσότερο τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Οπως ανέφερε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, «η κατάσταση με την φωτιά είναι πάρα πολύ δύσκολη, έχω ήδη ζητήσει από την κυβέρνηση και την περιφέρεια Πελοποννήσου να κηρύξουν τον δήμο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».

Επίσης, όπως ανέφερε ο δήμαρχος «παρ' ότι επιχειρεί στην περιοχή σχεδόν το σύνολο των εναέριων πυροσβεστικών μέσων, η κατάσταση δεν ελέγχεται».

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στην περιοχή επιχειρούν 268 πυροσβέστες και 61 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος συνδράμουν επτά ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη. Στη μάχη με τις φλόγες επιχειρούν και εθελοντές πυροσβέστες με τη βοήθεια υδροφόρων οχημάτων της περιφέρειας και μηχανημάτων έργου.

Εν τω μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή της Φιγαλείας, στη νότια Ηλεία.

Πάντως, στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και να προλάβουν αναζωπυρώσεις.

Παράλληλα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί σε αγροτοδασική έκταση στο Λουτράκι Κορινθίας, κοντά στον Ισθμό. Κοντά στην περιοχή της πυρκαγιάς υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες, αλλά η άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων απεσόβησε τον κίνδυνο.

https://www.kathimerini.gr/