4.7.20

Είναι επίσημο - Η Άγκυρα χτίζει στρατιωτικές βάσεις στη Λιβύη

Επισπεύδει τις διαδικασίες πλέον η Τουρκία. Η χθεσινή επίσκεψη-''αστραπή'' του Χ. Ακάρ στη Λιβύη δεν έγινε τυχαία και σύμφωνα με πληροφορίες του Alarabiya, Άγκυρα και Τρίπολη υπέγραψαν νέα στρατιωτική συμφωνία. 
Η νέα συμφωνία αναφέρει πως πλέον η Τουρκία και επίσημα μπορεί να στείλει στρατό στη Λιβύη και να παρέμβει στα εσωτερικά της χώρας.
 
Το σημαντικότερο όμως είναι αλλού. Στην συμφωνία αναφέρεται πως η Τουρκία θα ''χτίσει'' στρατιωτικές βάσεις στη Λιβύη. 
Πρόκειται για μία είδηση που δικαιώνει το Πενταπόσταγμα, καθώς σας το αναφέρουμε εδώ και μήνες. 
  
Η πρώτη θα είναι η ναυτική βάση στο λιμάνι της Μισράτα, μια πόλη που κατοικούν Τουκογενείς Λίβυοι και στην οποία θα υπάρχει μόνιμη παρουσία τουρκικών πλοίων και υποβρυχίων.
Η δεύτερη αφορά αεροπορική βάση στην AlWutya, όπου θα εδρεύουν τουρκικά μαχητικά F-16  και drone.
Περιττό να τονίσουμε ότι η Ελλάδα έχει μόνο να χάσει από την παρουσία των Τούρκων στην Λιβύη, μιας και σε συνδυασμό με την τουρκική ναυτική βάση στην Αλβανία, η Άγκυρα επιχειρεί να περικυκλώσει την χώρα μας. 
Το κύριο σχέδιο του Ερντογάν είναι να θέσει εκτός μάχης την Αίγυπτο και την Ελλάδα, για αυτό ετοιμάζει την αεροπορική βάση στην Αλ Βατίγια κατά του Καίρου, ενώ ετοιμάζεται για σεισμικές έρευνες για ανεύρεση υδρογονανθράκων στην Α.Μεσόγειο θέλοντας να "κτυπήσει" καίρια και την χώρα μας.
Την ίδια στιγμή η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και οι μεγάλες δυνάμεις "βαράνε παλαμάκια" στον Ερντογάν που "χορέυει" τον δικό του χορό αλλά για πόσο ακόμη;    
Οι εξελίξεις πλέον είναι ραγδαίες.

 https://www.pentapostagma.gr/