4.7.20

Μέχρι το Σεπτέμβριο και η «ΤΠΚ 7 -P-79 ΒΛΑΧΑΚΟΣ» στο ΠΝ …Ενώ αναλαμβάνει η «ΟΝΕΧ το Πέρας της Παράδοσης»

Η τρίμηνη παράταση που ζήτησαν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας για να παραδώσουν στο Πολεμικό Ναυτικό την ΤΠΚ Νο 7 P-79 ΒΛΑΧΑΚΟΣ» τελειώνει οριστικά και αμετάκλητα τον Σεπτέμβριο ….Χωρίς καμιά περαιτέρω παράταση !

Σε ότι αφορά την ολοκλήρωση κατασκευής του πλοίου, ώστε να γίνει η παραλαβή του από το Πολεμικό Ναυτικό κι η ένταξή του στην δύναμη του Στόλου, οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι αυτή μπορεί να πάρει ακόμη ενάμισι χρόνο, δηλαδή να παραληφθεί στις αρχές του 2022.


Ωστόσο, πληροφορίες  αναφέρουν ότι η ΟΝΕΧ έχει διαβεβαιώσει  με κατηγορηματικό τρόπο πτο ΓΕΝ ότι μόλις αναλάβει τα ηνία των Ναυπηγείων Ελευσίνας θα παραδώσει την ΤΠΚ  p-79   εντός του 2021 !

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν με νόημα πως οι εργασίες αυτές ήδη έχουν πληρωθεί, από την αρχή και μάλιστα το Πολεμικό Ναυτικό έδωσε πολλά και επιπλέον χρήματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από το Πολεμικό Ναυτικό, η εταιρία που ναυπήγησε τις ΤΠΚ 6 & 7 του στόλου θέλει να προχωρήσει σε παράδοση του σκάφους στο Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο ωστόσο δεν δέχεται σε καμία των περιπτώσεων να παραλάβει ένα πλοίο χωρίς να έχει τοποθετηθεί το «σύστημα μάχης», κόστους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο έχει αγοραστεί από το ΠΝ και περιμένει απλώς την τοποθέτησή του.

Στη Διοίκηση Ταχέων Σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού θέλουν να τελειώνει αυτή η κατάσταση η οποία κρατά εδώ και πολλά χρόνια καθώς οι ΤΠΚ  θεωρούνται οι σύγχρονες «μικρές φρεγάτες» του Ελληνικού πολεμικού στόλου με κορυφαίο οπλισμό όπως οι πύραυλοι επιφανείας, κατά ναυτικού στόχου Exocet Block 3!

Η έβδομη ΤΠΚ  P-79 «ΒΛΑΧΑΚΟΣ» είναι και η τελευταία της κλάσης ΡΟΥΣΣΕΝ η οποία κατασκευάζεται στα ναυπηγεία της Ελευσίνας και φέρει το όνομα του ήρωα των Ιμίων

 • ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΛΟΙΟΥ

  Μήκος:61.9m
  Πλάτος:9.5m
  Βύθισμα:2,8 m
  Εκτόπισμα:670tn
  Μέγιστη Ταχύτητα:34.5 knots
  Αυτονομία:Πάνω από  1000 ν.μ.
  Οπλισμός :1.Οκτώ Κ/Β Ε-Ε EXOCET MM40 Blk2
  2.Ένα πυροβόλο 76mm / 62 SRGM OTO-MELARA
  3.Δύο πυροβόλα 30mm OTOBREDA4.Αντιβληματικό σύστημα (CIWS) GMLS RAM με 21 Κ/Β
  Πρόωση :Τέσσερις κύριες μηχανές MTUμε μέγιστη ιπποδύναμη 5790HP ανα μηχανή.
  Πλήρωμα:45 άνδρες

  https://veteranos.gr/