9.6.20

Τα ΗΑΕ ταπείνωσαν την Άγκυρα: Δημοσίευσαν βίντεο με κατάρριψη τουρκικού UAV

Mετά την Αίγυπτο και τα ΗΑΕ στέλνουν πολεμικό τελεσίγραφο στην Άγκυρα. Πριν λίγο ''ανέβηκε'' βίντεο στο twitter, το οποίο δείχνει την κατάρριψη ενός τουρκικού UAV στη Λιβύη, έτσι όπως το βλέπουν οι χειριστές του συστήματος μέσα από το όχημα ελέγχου.  
Το βίντεο δείχνει καθαρά την οθόνη του ραντάρ το οποίο κλειδώνει το στόχο και αμέσως μετά στο μόνιτορ με την υπέρυθρη κάμερα διακρίνεται η εκτόξευση του πυραύλου και η έκρηξη που επακολουθεί σε μικρό χρόνο αμέσως μετά την εκτόξευση που σημαίνει ότι ο στόχος πετούσε αρκετά κοντά στο σύστημα. 

Πρόκειται για ένα ξεκάθαρο μήνυμα στα πλαίσια των Ψυχολογικών επιχειρήσεων. Η Άγκυρα εκεί που φαινόταν πως θα γύριζε την ''παρτίδα'', φαίνεται πάλι στριμωγμένη από Χαφτάρ, Σίσι και ΗΑΕ. 
Το Κάιρο θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της σύγκρουσης, ενώ η αποκάλυψη που έρχεται στη δημοσιότητα για το ''άκυρο'' Σίσι σε συμβούλους του για το ''μνημόνιο'' Άγκυρας-Τρίπολης, δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του Αιγύπτιου ηγέτη. 
Αξιωματούχοι του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών, οι οποίοι μάλλον ανήκουν στην Μουσουλμανική Αδελφότητα, πίεζαν τον Αιγύπτιο πρόεδρο, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, να αποδεχτεί το ''μνημόνιο'' οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών που σύναψαν Άγκυρα-Τρίπολη, με το επιχείρημα ότι έδινε στην Αίγυπτο επιπλέον θάλασσα, ωστόσο, ο Αιγύπτιος πρόεδρος απέρριψε αυτή την πρόταση.  
Πρόκειται για μία ξεκάθαρη τοποθέτηση Σίσι, ο οποίος στηρίζει τα συμφέροντα του Ελληνισμού, ενώ τις επόμενες εβδομάδες, θα έρθει και η οριοθέτηση ΑΟΖ ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο. 

Δείτε βίντεο: