5.6.20

"Tα παραμύθια του φύρερ Ερντογάν"!! Πάλι ψέματα από τους Τούρκους… “Ελληνικά πυρά στον Έβρο” εναντίον τους


Στη γνωστή ρητορική των fake news συνεχίζει η Τουρκία. Κάνει ό,τι μπορεί για να δημιουργεί συνεχώς εντυπώσεις και κλίμα, σε μια προσπάθεια να καλύψει τις παράνομες ενέργειές της. Αυτή τη φορά, στήνει ένα νέο σενάριο στον Έβρο, λίγες μόνο ώρες μετά τις πληροφορίες που διέρρευσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με μετακίνηση μεταναστών στην Αδριανούπολη, συνοδευόμενα με βίντεο που δείχνουν μετανάστες να διέρχονται με βάρκες ένα ποτάμι, άγνωστης ωστόσο προέλευσης και απροσδιόριστης τοποθεσίας.

Συγκεκριμένα, η νομαρχία Αδριανούπολης ισχυρίζεται ότι πυρά εναντίον σκάφους των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας της Τουρκίας ρίχτηκαν από την πλευρά της Ελλάδας στον Έβρο, αναφέροντας πως τα πυρά σταμάτησαν όταν η τουρκική αστυνομία πυροβόλησε στον αέρα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της νομαρχίας Αδριανούπολης, χθες το βράδυ κοντά στην περιοχή του χωριού Ραχμάντζα (Rahmanca) στον Έβρο, η αστυνομία των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας ενώ έκανε περιπολία στον ποταμό διέκρινε ένα πτώμα – που διαπιστώθηκε ότι ήταν μετανάστη- πιασμένο στις ρίζες ενός δέντρου.
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι την ώρα που η αστυνομία των ειδικών δυνάμεων φωτογράφιζε το πτώμα, το σκάφος της δέχτηκε πυρά από την ελληνική πλευρά. “Μια ομάδα 10-12 ατόμων από την πλευρά της Ελλάδας με στρατιωτική παραλλαγή, άνοιξε πυρ εναντίον του σκάφους της αστυνομίας ειδικών δυνάμεών μας, το υπεύθυνο προσωπικό μας αμέσως έλαβε θέση και αφού πυροβόλησε στον αέρα οι πυροβολισμοί σταμάτησαν”, αναφέρεται. Πληροφορίες της HJ αναφέρουν ότι από πλευράς ελληνικού επιτελείου το περιστατικό δεν επιβεβαιώνεται. Η τουρκική προπαγάνδα συνεχίζεται όσο ο Ερντογάν μένει εκτός παιχνιδιού στα ενεργειακά της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και όσο είναι αντιμέτωπος με σειρά προβλημάτων στο εσωτερικό της χώρας του.
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL
https://www.defence-point.gr/