20.6.20

Αυτός είναι ο ψευτογιατρός που μοίραζε συνταγές θανάτου (φωτο+βίντεο)


Νέες αποκαλύψεις και ντοκουμέντα έρχονται στο φως για την απίστευτη δράση του προσώπου που παρίστανε τον γιατρό και μοίραζε συνταγές θανάτου.
Έτσι, όπως τα στόματα ανοίγουν, ο κύκλος των προσώπων που εξαπατούσε διαρκώς διευρύνεται και οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη.
Στη δημοσιότητα αναμένεται να δοθεί από ώρα σε ώρα η φωτογραφία του 47χρονου ψευτογιατρού, που εμπλέκεται σε τουλάχιστον 45 περιπτώσεις εξαπάτησης, ενώ προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων.
Λίγο πριν από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του, το MEGA παρουσίασε την πρώτη φωτογραφία του, στην οποία φαίνεται με αχνά χαρακτηριστικά. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ ζητεί από τους πολίτες που γνωρίζουν στοιχεία για τον 47χρονο να επικοινωνούν με τις Αρχές.
Ο «μαϊμού» γιατρός εξακολουθεί να κρατείται στην αστυνομική διεύθυνση. Παραμένει σιωπηλός, ενώ δε λέει λέξη για τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Mε πόνο ψυχής η μητέρα δεκατετράχρονου κοριτσιού, για τον θάνατο του οποίου κατηγορείται ο 47χρομνος, μίλησε στο MEGA.
«Όταν κάποια στιγμή η άλλη οικογένεια έτυχε η μητέρα του παιδιού να πάει σε ένα μοναστήρι να προσευχηθεί, ένας γέροντας εκεί της μίλησε για έναν εξαιρετικό γιατρό με πολλές περγαμηνές με σπουδές στο Χάρβαρντ κλπ. Υπέγραψε στο email του ως νευροχειρουργός – νευροογκολόγος – παιδοογκολόγος. Δεν είχε δικό του ιατρείο. Ο λόγος που δεν είχε δικό του ιατρείο ήταν γιατί αυτός ο άνθρωπος δούλευε σε σπουδαίο ερευνητικό κέντρο της Ελβετίας, όπως μας είχε αναφέρει όπου εκεί νοσηλεύτηκε ο Σουμάχερ».

Ακόμη και σήμερα η άτυχη μητέρα θυμάται τον τρόπο που κατάφερνε ο υποτιθέμενος γιατρός να πείθει τα θύματά του.
«Ο άνθρωπος αυτός είχε ένα ταλέντο, δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω, στο να πείθει. Και οποιαδήποτε αμφιβολίες ήξερε να τις καλύπτει. Ακόμα και αν του λέγαμε ότι αυτά που μας λέτε έρχονται σε σύγκρουση με αυτά που μας λένε Έλληνες γιατροί…αυτοί δεν ξέρουν γιατί όσα βλέπουν αυτοί σε ένα χρόνο εγώ τα βλέπω στην Ελβετία σε μία μέρα».
Η πρωτοποριακή μέθοδος με τα σιδεράκια
Ο δικηγόρος Στέλιος Σούρλας συνάντησε τον 47χρονο σε ένα μοναστήρι για να ζητήσει τη βοήθειά του για ένα συγγενικό του πρόσωπο. Μάλιστα περίμενε για ώρα στην ουρά καθώς υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που ανέμεναν να εξεταστούν.
«Μας παρουσιάστηκε ως νευροχειρουργός».

Ο 47χρονος του είπε ότι θα έλυνε το πρόβλημα με μια νέα πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση με σιδεράκια, και τότε ο δικηγόρος κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.
«Έλεγε ότι θα αποσυμφορήσει τους σπονδύλους βάζοντας μεταξύ των σπονδύλων κάτι σιδεράκια.
Το λάθος που οδήγησε στην αποκάλυψη
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας φέρεται ότι ζητούσε από τα υποψήφια θύματά του να υποβληθούν σε εξετάσεις σε συγκεκριμένα διαγνωστικά κέντρα και τους εξέταζε σε ιδιωτικά ιατρεία κλινικών, χωρίς να υπάρχει εξαρτημένη σχέση εργασίας. Η κλινική του ζήτησε να φέρει 14 έντυπα, όπως απαιτεί το πρωτόκολλο συνεργασίας, ο ψευτογιατρός όμως δεν τα προσκόμισε ποτέ.
«Μου παρουσιάστηκε ως νευροογκολόγος. Του λέω εμείς εδώ δεν έχουμε παιδιά. Τον είχα υποψιαστεί λίγο», δήλωσε ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, μέλος διοικητικού συμβουλίου κλινικής.

Ο «μαϊμού» γιατρός είχε παραπέμψει τέσσερα χειρουργικά περιστατικά στην κλινική. Η δράση του άρχισε να ξεδιπλώνεται όταν δεν τήρησε το ιατρικό πρωτόκολλο που απαιτείται.
«Ούτε τα γάντια έβαλε καλά, ούτε τη μάσκα».
Η ΕΛ.ΑΣ, σε ανακοίνωσή της, καλεί όποιον γνωρίζει κάτι για την δράση του να το καταγγείλει στις αρχές.


https://www.aftodioikisi.gr/