3.6.20

Συνελήφθησαν δύο γυναίκες που ψώνιζαν από την Αττική ως τη Λακωνία με πλαστά 50ευρα

Άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε., πέρασαν χειροπέδες σε δύο γυναίκες ηλικίας 62 και 29 χρόνων, οι οποίες πιάστηκαν επ' αυτοφώρω όταν αποπειράθηκαν να αγοράσουν καφέδες με πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ.
Έτσι, οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Σπάρτης, «χτενίζουν» τη μισή Ελλάδα προκειμένου να εντοπίσουν και άλλα θύματα που εξαπατήθηκαν από δυο παραχαράκτριες, οι οποίες ψώνιζαν μικροπράγματα και πλήρωναν με πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ εισπράττοντας τα ρέστα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην κατοχή τους βρέθηκαν άλλα συνολικά 22 «μαϊμού» χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και 220 γνήσια ευρώ από τα ρέστα.
Όπως αποδείχθηκε στο πλαίσιο της έρευνας που έκανε Ασφάλεια, μητέρα και κόρη είχαν ξεκινήσει τις συναλλαγές από το Πέραμα και έκαναν αγορές στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας και σε μια κοινότητα του Δήμου Σπάρτης, πάντα πληρώνοντας με πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.
Οι δύο Ελληνίδες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης που τους άσκησε δίωξη για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, ενώ το Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν κατασχέθηκε. Η έρευνα συνεχίζεται για να χαρτογραφηθεί πλήρως η δράση τους.
https://www.pronews.gr/