2.5.20

Εγκρίθηκε το Remdesivir ως το φάρμακο κατά του κορωνοϊού! - Έλαβε άδεια από τον Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ!

O Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στις ΗΠΑ έδωσε έκτακτη άδεια για τη χρήση του φαρμάκου Remdesivir της Gilead ως θεραπεία κατά του κορωνοϊού, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
O Αμερικανός ηγέτης έκανε την ανακοίνωση από το Οβάλ Γραφείο στον Λευκό Οίκο.

Ο Αμερικανός επιδημιολόγος και σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Άντονι Φάουτσι, δήλωσε ότι το αντιιικό φάρμακο Remdesivir «Είχε σαφή επίδραση στη θεραπεία του νέου κορωνοϊού».
«Τα δεδομένα δείχνουν ότι το remdesivir είχε σαφές, σημαντικό και θετικό αποτέλεσμα στη αποθεραπεία των ασθενών» και αυτό «Αποδεικνύει ότι είναι ένα φάρμακο που μπορεί να αντιμετωπίσει τον ιό», ανήγγειλε θριαμβευτικά ο Φάουτσι, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο.
To φάρμακο διακριβώθηκε ότι είναι απόλυτα αποτελεσματικό κατά του κορωνοϊού και διασώζει 9 στους 10 νοσούντες.
Ο επικεφαλής της Gilead, Ντάνιελ Ο'Ντέι, ο οποίος στεκόταν δίπλα από τον Αμερικανό πρόεδρο, ανακοίνωσε ότι η φαρμακευτική θα δωρίσει 1 εκατομμύριο φιαλίδια του φαρμάκου Remdesivir.
Νωρίτερα, την Παρασκευή ο κ. Ο'Ντέι είχε δηλώσει ότι αναμένει πως ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων θα απαντήσει γρήγορα στο αίτημα της εταιρείας για έγκριση του φαρμάκου.Ο ίδιος είπε ότι σε περίπτωση έγκρισής του θα προσπαθήσει να χορηγήσει το φάρμακο σε όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται.
Την Τετάρτη η Gilead παρουσίασε τα αποτελέσματα μελέτης που έδειξαν πως το 50% των ασθενών που λάμβανε το φάρμακο Remdesivir για πέντε ημέρες παρουσίασε βελτίωση και πάνω από τους μισούς αποχώρησαν από το νοσοκομείο εντός δύο εβδομάδων, έναντι του άλλου 50%. Συνολικά επιβίωσαν οι 9 στους 10 που έλαβαν το φάρμακο, ακόμα και αν ήταν διασωληνωμένοι.
pronews.gr