16.5.20

Δυνάμεις Χ.Χαφτάρ: Ρίχνουν drone «αυτοκτονίας» για να σταματήσουν την προέλαση των φιλότουρκων στην Λιβύη


Χωρίς ανάπαυλα οι μεταφορές όπλων στη Λιβύη από την Τουρκία: Οι… Ευρωπαίοι φυλάνε τη θάλασσα, αλλά οι Τούρκοι μεταφέρουν ενισχύσεις από τον αέρα 
Νέα τακτική από τον «Εθνικό Στρατό της Λιβύης» σε μία προσπάθεια να αναχαιτιστεί η προέλαση στα νοτιοδυτικά των φιλότουρκων του GNA, που έχοντας αναχαιτίσει στην επίθεση των δυνάμεων του Χ.Χαφτάρ στην Τρίπολη, «απλώθηκαν» δυτικά και νοτιοδυτικά καταλαμβάνοντας σειρά πόλεων και κωμοπόλεων που μέχρι τότε ήλεγχαν οι δυνάμεις του LNA.
Οι δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ έχοντας αποκτήσει ικανό αριθμό από drone αυτοκτονίας ιρανικής ή κινεζικής κατασκευής από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που στηρίζουν τον LNA προχώρησε σε κτυπήματα κατά των δυνάμεων της Τρίπολης με αποτέλεσμα να έχουν αναχαιτίσει τουλάχιστον προσωρινά, την επίθεση στην αεροπορική βάση al-Watiya που κατέχει ο LNA.
Όπως αναφέρεται για πρώτη φορά ο «Εθνικός Στρατός της Λιβύης» έχει εμπλέξει drones αυτοκτονίας στις μάχες προσβάλλοντας θέσεις των μισθοφόρων της Άγκυρας στην πόλη Gharyan η οποία βρίσκεται 80 χλμ. νότια από την Τρίπολη, συνεχίζοντας τις επιχειρήσεις για κύκλωση των δυνάμεων που πρόσκειται στο καθεστώς Σάρατζ.
Πρόκειται για drones ιρανικής κατασκευής Ababil 1 ή για κινεζικής " Chang Hong 3 ".
Σύμφωνα πάντως με τον έγκυρο Babak Taghvaee πρόκειται για ιρανικό drone «αυτοκτονίας» (σ.σ.: πυρομαχικό αιώρησης) Qasef-1, τα οποία παραλήφθηκαν από την Συρία.
In January,I found-out that supplied the with made ammunition. Images released today also shows that in addition to the ,( National Army) is using made weapons as well! One of Qasef-1 loitering drones recently delivered by !

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

15 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Από την πλευρά της η Τουρκία συνεχίζει ακατάπαυστα τις μεταφορές όπλων στην Λιβύη. Το «γνωστό» IL-76MD της Τρίπολης μετέφερε πάλι όπλα στην Λιβύη, εν μέσω, υποτίθεται, εμπάργκο μεταφοράς όπλων στην εμπόλεμη ζώνη.  

https://www.pronews.gr/