30.5.20

Οι ΗΠΑ ''σώζουν'' τον Ερντογάν: Στέλνουν Ταξιαρχία στην Τυνησία

Σύμφωνα με πρακτορείο αμυντικών ειδήσεων, η μετακίνηση μιας ταξιαρχίας στην Τυνησία θεωρείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες ουσιαστικά ως απάντηση στη φερόμενη συνεχιζόμενη ρωσική επέμβαση σε λιβυκές υποθέσεις, επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής της αμερικανικής διοίκησης Αφρικής (AFRICOM) Στρατηγός  Στίβεν Τάουνσεντ, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον υπουργό Άμυνας της Τυνησίας Imed Hazgi.


«Καθώς η Ρωσία συνεχίζει να δυναμώνει τις φλόγες της σύγκρουσης στη Λιβύη, η περιφερειακή ασφάλεια στη Βόρεια Αφρική προκαλεί έντονη ανησυχία. Αναζητούμε νέους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων αμοιβαίας ασφάλειας με την Τυνησία, συμπεριλαμβανομένης της μετακίνησης της Ταξιαρχίας ασφαλείας» δήλωσε ο Townsend.
Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής της AFRICOM σημείωσε ότι οι εταίροι των ΗΠΑ (Τουρκία) στην Αφρική «πολιορκούνται από κακόβουλες μορφές και τρομοκρατικά δίκτυα».

NEWS: Commander reaffirms partnership with
-----
“Many of our African partners are under siege from malign actors & terrorist networks. We remain committed to working together to deliver solutions to common challenges.” - Gen. Townsend

View image on Twitter

133 people are talking about this
Σε ανακοίνωση του  το υπουργείο Άμυνας της Τυνησίας ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο κύριος εταίρος στην προσπάθεια οικοδόμησης της επιχειρησιακής ικανότητας του Τυνησιακού στρατού.
Υπενθυμίζουμε ότι οι ταξιαρχίες στρατιωτικής βοήθειας χρησιμοποιούνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να εκπαιδεύσουν στρατιωτικό προσωπικό χωρών εταίρων στην επικράτειά τους.
Τονίζεται  επίσης ότι τον Μάιο του τρέχοντος έτους, οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγόρησαν τη Ρωσία για στρατιωτική επέμβαση στις υποθέσεις της Λιβύης υποστηρίζοντας τις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.
Η Ρωσία αρνείται κατηγορηματικά όλους τους ισχυρισμούς για στρατιωτική επέμβαση και ισχυρίζεται ότι ενδιαφέρεται να επιλύσει την κατάσταση στη Λιβύη.
Στη Λιβύη, επί του παρόντος πραγματοποιούνται ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών διαφορετικών ηγετών.
Αν οι Αμερικανοί υποστηρίξουν τους Τούρκους εμμέσως μέσω Τυνησίας, τότε η Μόσχα θα αντιδράσει με ανάλογο τρόπο προκαλώντας ραγδαία κλιμάκωση.
Το Κρεμλίνο γνωρίζει όλα αυτά τα σενάρια και σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζει “ φάρμακο κατά του επικείμενου συνασπισμού ΗΠΑ-Τουρκίας".
Η Μόσχα φαίνεται πιθανό να κλιμακώσει με την ανάπτυξη Τσετσένων κομάντος, ακόμη και τη διενέργεια άμεσων αεροπορικών επιθέσεων από τη Συρία.
Άλλωστε οι Τσετσένοι κομάντος έκαναν τρομερή δουλειά στη Συρία.
Η Μουσουλμανική επαρχία της Τσετσενίας διαθέτει μια εγχώρια δομή ασφάλειας που απαρτίζεται από 30.000 στρατιώτες, πολλοί από τους οποίους είναι εξαιρετικά εκπαιδευμένοι και υπακούουν απευθείας στον διορισμένο από τον Πούτιν ηγέτη, Ramzan Kadyrov.
Όπως και να έχει Κρεμλίνο και Λευκός Οίκος φαίνεται ότι βρήκαν νέο πεδίο δόξης λαμπρό για να κονταροκτυπηθούν και πάλι, στο λιβυκό έδαφος αυτήν την φορά.

Στην Τρίπολη έχουμε την Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Fayez Saraj, ενώ «ανατολική κυβέρνηση» έχει επικεφαλής τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ.

https://www.pentapostagma.gr/