25.5.20

Αντιδράσεις για το «ελληνικό τμήμα της Λέσβου» που εξαιρεί τη Μόρια

Get rid of them BOTH!
ΑΛΕΞ

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανάρτηση της ομάδας «Moria Corona Awareness Team» που δραστηριοποιείται στη Μόρια της Λέσβου, η οποία αναφέρθηκε σε «ελληνικό τμήμα της νήσου (Λέσβου)…» εξαιρώντας το ΚΥΤ της Μόριας.

Συγκεκριμένα στο σχόλιο της ομάδας αναφέρεται: «(...) Το ΚΥΤ της Μόριας ποτέ δεν έκλεισε τελείως και ο κόσμος μπορούσε να μπει και να βγει. Από την πρώτη μέρα εμείς στην Moria Corona Awareness Team μιλώντας και εκ μέρους πολλών ακόμα προσφύγων καλωσορίσαμε το lockdown που επέβαλε η ελληνική κυβέρνηση, γιατί μας προστάτευε από τον κορονοϊό στην ελληνική πλευρά του νησιού. (...)».
Μετά την ανάρτηση, η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία κατά της ομάδας Moria Corona Awareness Team, καθώς όπως τονίζει «σε δημοσίευσή της με ημερομηνία 21.05.2020 αναφέρεται στο «…Ελληνικό τμήμα της νήσου (Λέσβου)…» ( “…Greek side of island…”), αναφερόμενη στο τμήμα της Λέσβου πλην του Κ.Υ.Τ Μόριας, υπονοώντας ότι το έδαφος της δομής δεν αποτελεί Ελληνική επικράτεια. Επειδή η αμφισβήτηση της αδιαμφισβήτητης εθνικής κυριαρχίας μας αποτελεί ποινικό αδίκημα, καταθέτουμε σχετική μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία».
Στη συνέχεια, η ομάδα προχώρησε σε νέα ανάρτηση, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για «παρεξήγηση» και εξηγώντας πως δεν αμφισβήτησαν ότι η Μόρια είναι ελληνική αλλά πως οι συνθήκες διαβίωσης στο καμπ δεν παραπέμπουν στο επίπεδο της Ελλάδας:



https://www.liberal.gr/