17.5.20

Κυρία Υπουργέ της Παιδείας. Στερείστε στοιχειώδους Παιδαγωγικής κατάρτισης και έχετε κακούς συμβούλους!!!.


Γράφει : Ο Αθανάσιος Τσόκας
Μαθηματικός-Ερευνητής


Αξιότιμε Υπουργέ της Παιδείας!
Στο Πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, που ήδη το έχετε δώσει προς διαβούλευση, στη παράγραφο που αναφέρεται στη βιντεοσκόπηση των μαθημάτων στα Σχολεία, κάποιος που έχει στοιχειώδη Παιδαγωγική κατάρτιση, θα αναφωνήσει :
Αυτό είναι πέρα για πέρα αντιπαιδαγωγικό, αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό!
Μέσω μιας τέτοιας βιντεοσκόπησης παραβιάζονται και τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών!
Ως Εκπαιδευτικός που έχει αφιερώσει τη ζωή μου στην εκπαίδευση, σας λέγω κυρία Υπουργέ, ότι οι μαθητές μας δεν είναι ομοιόμορφες προσωπικότητες με τον ίδιο ψυχικό κόσμο και με το ίδιο πνευματικό και διανοητικό επίπεδο!
Έχουμε μαθητές, άλλους θαρραλέους, άλλους δειλούς, άλλους εσωστρεφείς,άλλους ευφυείς, άλλους μέτριας νοημοσύνης,άλλους με ειδικές ανάγκες, κ.λ.π, κ.λ.π.
Όλοι οι μαθητές από τους θαρραλέους και ευφυείς έως και τους δειλούς και τους έχοντες μέτρια νοημοσύνη (και ειδικά οι δειλοί μαθητές) στη σκέψη ότι το μάθημα τους βιντεοσκοπείται και μπορεί να τους δει ο οποιοσδήποτε δεν θα είναι χαλαροί, θα ζουν με το φόβο (και οι ιδιαίτερα οι δειλοί μαθητές) ότι, εάν κάπου δεν απαντήσουν σωστά, θα εκτεθούν σε όλο το κόσμο, αφού από πάνω τους θα ξέρουν, ότι υπάρχει, 'Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ"!!!
Οπότε, ΜΕ "ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΕΛΦΟ", που θα βάλετε, πάνω από τα κεφάλια των μαθητών μας, οι μαθητές μας. θα έχουν άγχος, θα είναι σφιγμένοι και φοβισμένοι, δεν θα είναι αυθόρμητοι και δημιουργικοί και θα στερούνται του καθαρού πνευματικού οξυγόνου, δηλαδή θα λείπει από τους μαθητές μας, η πνευματική διαύγεια, που είναι το σημαντικότερο στοιχείο, για την καλή επίδοση τους!!!
Εάν λοιπόν, κυρία Υπουργέ, επιμένετε και εγκαταστήσετε "ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΕΛΦΟ" στις αίθουσες διδασκαλίας των Σχολείων, θα είστε η πρώτη Υπουργός Παιδείας από τη σύσταση του ελεύθερου Ελληνικού Κράτους, που με τέτοιο ωμό, φασιστικό και χουντικό τρόπο, θα παραβιάζετε την Ιερή και απαραβίαστη Διδασκαλία : Του Δασκάλου και των μαθητών του!!!.
Και το μόνο που θα έχετε "πετύχει", ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΕΛΦΟ, που θα έχετε βάλει μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας των Σχολείων, είναι τις αίθουσες διδασκαλίας να τις έχετε μετατρέψει σε ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΠΑΣΑΡΕΛΑΣ, όπου οι ολίγοι μαθητές και μαθήτριες πλουσίων οικογενειών θα επιδεικνύουν τα καινούργια μοντελάκια τους και οι περισσότεροι μαθητές πληγωμένοι ψυχικά, θα τους κοιτούν θλιμμένα!!!

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΣΟΚΑΣ