15.5.20

“Το στράτευμα στους …κομμουνιστές με κυβέρνηση Μητσοτάκη”; Τα σκαμπρόζικα σενάρια του ανασχηματισμού

Φήμες, διαδόσεις και πληροφορίες περί ανασχηματισμού πολλές! Αγαπημένο θέμα των δημοσιογράφων, δεν γνωρίζουμε κατά πόσο πραγματικά ενδιαφέρει το μεγαλύτερο μέρος της κοινής γνώμης που έχει μάλλον σοβαρότερα θέματα να ασχοληθεί από το ποιος θα γίνει υπουργός και ποιος θα φύγει…
Οι φήμες, διαδόσεις και πληροφορίες δεν μπορεί να μην έχουν και το ΥΠΕΘΑ, υπουργείο “φιλέτο” κατά πολλούς, αν και όλο και περισσότεροι το θεωρούν πια “καυτή πατάτα”.
Η λογική λέει ότι ειδικά αυτή τη περίοδο δεν ενδείκνυται οποιαδήποτε αλλαγή στο ΥΠΕΘΑ. Επειδή όμως διαπιστώνουμε ότι ο χώρος της Άμυνας δεν αντιμετωπίζεται με λογική ας μην είμαστε κατηγορηματικοί. Έτσι κι αλλιώς ο μόνος που ξέρει την πάσα αλήθεια για τη σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης είναι ο πρωθυπουργός.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος πάντως ακόμη κι αν φύγει από το ΥΠΕΘΑ, θα μείνει στην κυβέρνηση σε άλλο υπουργείο. Μεταξύ αυτών που έχουν γραφτεί είναι και το Δικαιοσύνης που τον ενδιαφέρει.
Το πιο ενδιαφέρον σενάριο απ΄ όσα έχουμε διαβάσει απ΄ αυτά που το πολιτικό ρεπορτάζ διακινεί, είναι ότι ενδέχεται επόμενος ΥΕΘΑ να ΄ναι ο Τάκης Θεοδωρικάκος! Η αλήθεια είναι ότι οι χθεσινές του δηλώσεις από τη Θράκη όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση για την επέτειο απελευθέρωσης της, είχαν κάτι από ΥΕΘΑ…Αν το σενάριο επαληθευτεί θα ΄χουμε ΥΕΘΑ ένα πρώην αριστερό! Να υπενθυμίσουμε ότι ο Τ.Θεοδωρικάκος είχε εκλεγεί το 1990 Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ! Μετά πέρασε στο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, το ΠΑΣΟΚ και τελικά το 2019 εξελέγη βουλευτής επικρατείας με τη ΝΔ! Μεγάλη διαδρομή.


Επισημαίνουμε το “κομμουνιστικό του παρελθόν” ενθυμούμενοι το άγχος που είχαν ορισμένοι το 2015, παραμονές των εκλογών, για την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και τη “παράδοση του στρατεύματος στους κομμουνιστές”. Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση και εμπιστεύθηκε τον χώρο της Άμυνας στον δεξιό Πάνο Καμμένο. Τώρα με πρωθυπουργό Μητσοτάκη ενδέχεται να δούμε έναν πρώην Γραμματέα της ΚΝΕ στη θέση του ΥΕΘΑ. Δεν ξέρουμε αν οι “συνωμοσιολόγοι” του 2015 θα ανησυχήσουν εξίσου, αν το σενάριο επαληθευτεί. Αν γίνει κάτι τέτοιο, ελπίζουμε ο κ.Θεοδωρικάκος να είχε μελετήσει τη δομή του Κόκκινου Στρατού, ως πρώτο βιολί της ΚΝΕ. Θα του είναι χρήσιμες τέτοιες γνώσεις…