26.5.20

Παραίτηση βόμβα διακεκριμένης ιστορικού από την “Επιτροπή 2021”, λόγω…

Αυτός ο κύριος, που τολμά να κρίνει και να επικρίνει  ιστορικά πρόσωπα-σύμβολα της Ελλάδος, τι έχει προσφέρει στη πατρίδα του και πόθεν αντλεί το δικαίωμα να εκφράζεται έτσι δημοσίως;
Τα πρόσωπα τα οποία κατακρίνει αποτελούν, όπως προανέφερα, ΣΥΜΒΟΛΑ και η περιύβριση των συμβόλων αποτελεί ποινικό αδίκημα και μάλλον θα πρέπει να ασχοληθεί κάποιος αρμόδιος
.
Juan
Παραιτήθηκε η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021». Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εστία» η Μαρία Ευθυμίου φέρεται να απέστειλε την παραίτηση της μέσω επιστολής στη Γιάννα Αγγελοπούλου λίγο μετά τις αμφιλεγόμενες αναρτήσεις του Αριστείδη Χατζή για τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Να σημειωθεί ότι η παραίτηση της κ. Ευθυμίου έγινε πριν τις χθεσινές αντιδράσεις που προκάλεσε νεώτερο κείμενο του Αριστείδη Χατζή για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη και που από πολλούς κρίθηκε προσβλητικό με αποτέλεσμα η Επιτροπή να το αποσύρει βιαστικά.
Όσον αφορά την Μαρία Ευθυμίου είναι ένα πρόσωπο υψηλού κύρους και το όνομά της είχε ακουστεί για τη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Εστίας» οι βασικοί λόγοι που ώθησαν την κ. Ευθυμίου στην απόφασή της αυτή είναι η τάση ουδετεροπατρίας που διακατέχει τον εορτασμό -«δεν νοείται να εορτάζεται η γέννηση ενός Έθνους χωρίς να υπάρχει η σημαία στο επίσημο έμβλημά του»- και ο αποχρωματισμός της Ελληνικής Ιστορίας που επέλεξε η Επιτροπή.