16.4.20

Ο Σ.Τσιόδρας και... διπλωμάτης: Επιτέθηκε έμμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντ.Τραμπ - Συμφωνεί η κυβέρνηση;

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Υγείας, πήρε θέση στην διαμάχη του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον ΠΟΥ καθώς επιτέθηκε στον Αμερικανό Πρόεδρο χαρακτηρίζοντας ως «θεωρίες συνωμοσίας» τα λεγόμενα του!

Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, για την απόκρυψη στοιχείων από τον ΠΟΥ και την προέλευση του ιού από κάποιο εργαστήριο της Γουχάν, ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Υγείας πήρε θέση, υποστηρίζοντας τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Ο  Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε ότι ο συγκεκριμένος ιός δεν προήλθε από εργαστηριακά πειράματα. Χαρακτήρισε, μάλιστα, «θεωρίες συνωμοσίας» αντίστοιχες απόψεις και τόνισε ότι την ίδια άποψη έχει και ο... Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας! 
Βέβαια ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πριν λίγο καιρό υποστήριζε πως ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και προέτρεπε τις ΗΠΑ να ανοίξουν τα σύνορά τους με την Κινά, ενώ ο επικεφαλής του δεν είναι καν γιατρός.
Ενώ και σε άλλα σημεία της πανδημίας οι θέσεις του ήταν το λιγότερο «άστοχες».
«Νομίζω η παγκόσμια κοινότητα και τα μελή της επιτροπής συμφωνούν, έουμε μάλιστα δημοσιεύει και εργασία, πως δεν πρόκειται για κάποιο ιό που προέκυψε από κάποιο εργαστηριακό πείραμα» είπε ο λοιμωξιολόγος
«Το πιο πιθανό να προέκυψε από νυχτερίδες και να πέρασε στον άνθρωπο αλλά εξετάζεται ακόμα πώς έγινε αυτό, το πιο πιθανό είναι να έγινε μέσω ενός... μυρμηγκοφάγου,», σημείωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.
«Άρα δεν συμμεριζόμαστε μία θεωρία συνωμοσίας, ούτε ο ΠΟΥ συμμερίζεται μία θεωρία συνωμοσίας και μάλιστα έχει στείλει και ειδική αποστολή στην Κίνα και θεωρώ ότι με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι σήμερα δεν υποστηρίζεται μία τέτοια θεωρία»
Σαν επιστήμονας ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του, αλλά σαν εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Υγείας και άρα σαν εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχει κανένα δικαίωμα να πάρει την πρωτοβουλία και να κρίνει τα λεγόμενα του προέδρου των ΗΠΑ, παίρνοντας θέση στη διαμάχη του με τον ΠΟΥ.
Άλλωστε ο Ντόναλντ Τραμπ δεν τα βγάζει από το κεφάλι του, έχει κι αυτός συμβούλους εξίσου ικανούς με τον κ.Τσιόδρα οι οποίοι προφανώς έχουν την αντίθετη άποψη.
Το ερώτημα είναι αν συμφωνεί η κυβέρνηση με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της, διότι πλέον ξεφεύγει από τα όρια της υγείας και περνάει στην διπλωματία.
Επιπλέον το τι προήλθε από εργαστήριο δεν σημαίνει πως ο ιός είναι τεχνητός μπορεί κάλλιστα να μεταδόθηκε από κακές επιχειρησιακές πρακτικές των Κινέζων, για τις οποίες Αμερικάνοι αλλά και Κινέζοι ερευνητές προειδοποιούσαν εδώ και χρόνια.
pronews