1.4.20

Χάρτης του γαλλικού Κέντρου Ναυτικών Στρατηγικών Μελετών αποτυπώνει τις τουρκικές διεκδικήσεις σε Αιγαίο και Μεσόγειο



Δεν παράγει κανένα νομικό αποτέλεσμα το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης”, είναι η θέση που σταθερά υποστηρίζεται από την ελληνική κυβέρνηση, από την ημέρα που αυτό δημοσιοποιήθηκε ,αιφνιδιάζοντας την Αθήνα. Ωστόσο παράγει …χάρτες ακόμη και από χώρες πολύ φιλικές στην Ελλάδα.
Ο χάρτης είναι από το Κέντρο Ναυτικών Στρατηγικών Μελετών της Γαλλίας και σ’ αυτόν περιλαμβάνονται όλες οι παράνομες, παράλογες και απαράδεκτες διεκδικήσεις στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο. Ακόμη και το “μοίρασμα” του Αιγαίου στη μέση που επιδιώκει η Τουρκία, περιλαμβάνεται σ’ αυτό το χάρτη. Ο λογαριασμός στο twitter, όπου δημοσιοποιείται ο χάρτης ακολουθείται από τη γαλλίδα υπουργό Άμυνας.



Θα υποστηριχθεί πιθανότατα ότι είναι ένας χάρτης που καταγράφει απλώς τι συμβαίνει στην περιοχή και δεν αποτελεί αποδοχή των τουρκικών θέσεων. Ακόμη κι έτσι δεν είναι θετικό για την Ελλάδα να “αποτυπώνονται στο χαρτί” τα όσα επιδιώκει η Τουρκία. Γι΄ αυτό και η Αθήνα με κάποιο τρόπο θα πρέπει να αντιδράσει. Δεν διαπιστώνουμε σε κανένα επίπεδο ότι υπάρχει τέτοια διάθεση κι αυτό είναι πολύ ανησυχητικό. Υπάρχει η αίσθηση ότι η ελληνική κυβέρνση εξακολουθεί να έχει τη ψευδαίσθηση ότι με το να παίζει το ρόλο του “καλού παιδιού” που σπεύδει να διευκολύνει τα “θέλω” των “μεγάλων συμμάχων” κάποια στιγμή κάτι θα κερδίσει.
https://www.militaire.gr/