27.4.20

Μάσκες παντού: Εστιατόρια και καφετέριες «περνούν στην ιστορία»

O καφές με...καλαμάκι, το φαγητό με χωνί και το σεξ με...τηλεχειριστήριο!!!
Λίγη σοβαρότητα δεν θα έβλαπτε.
Juan
Oλοι με μάσκες σε καταστήματα και κλειστούς χώρους μας λέει σήμερα ο Σ.Τσιόδρας. Κάτι που σημαίνει ότι είτε δεν ανοίξουν, είτε ανοίξουν με περιορισμούς (μάσκα) οι καφετέριες και τα εστιατόρια δεν θα δουλεύουν γιατί απλά δεν θα πηγαίνει ο κόσμος.

Ο λόγος είναι ότι πολύ απλά δεν θα μπορεί να πιει τον καφέ του ή το κρασί του και να φάει το φαγητό του και τα καταστήματα του κλάδου θα "περάσουν στην ιστορία".
Γιατί όπως μας αναφέρουν οι... οδηγίες, και εδώ είναι το τραγικό, ότι έστω και αν κάποιος αγγίξει την μάσκα όπως για παράδειγμα να την βγάλει για να φάει ή να πιει, και να την επανατοποθετήσει, η μάσκα παύει να... προστατεύει τον χρήστη της! (!!!)
Μπορεί το κυβερνητικό επιτελείο να έχει καταλήξει στην ιεράρχηση των βημάτων για την όπως θέλουν να ονομάζουν επιστροφή στην κανονικότητα αλλά θα πρέπει να εξηγήσουν το νέο καθεστώς λειτουργίας του χώρου εστίασης και διασκέδασης πρακτικά. 
Υποχρεωτική η χρήση μάσκας 
Το χρονοδιάγραμμα της χαλάρωσης των μέτρων
4 Μαΐου  
Εμπορικά καταστήματα (με μάσκες)
Κομμωτήρια (με μάσκες)
Κέντρα Αισθητικής (με μάσκες)
Απελευθέρωση Μετακινήσεων εντός Νομού
Ατομική Λατρεία εκκλησίες (με μάσκες)
Κατάργηση SMS 
11 Μαΐου  
Έναρξη μαθημάτων στην Γ’ Λυκείου 
25 Μαΐου  
Έναρξη μαθημάτων Γυμνασίου / Λυκείου 
Μυστήρια / Λειτουργίες στην εκκλησία (αυστηροί κανόνες) 
1 Ιουνίου
Δημοτικά και Νηπιαγωγεία 
Μυστήρια / Λειτουργίες στην εκκλησία (με μάσκες) 
Έναρξη λειτουργίας ξενοδοχείων (με μάσκες)
Πολυκαταστήματα (με μάσκες)
Καταστήματα εστίασης (με μάσκες)
Μπαρ/κέντρα διασκέδασης (στους κλειστούς χώρους με μάσκες)
29 Ιουνίου 
Εποχικά καταλύματα (με μάσκες)
Ελεύθερη μετακίνηση στα νησιά
Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, η Επιτροπή τοποθετήθηκε σχετικά με την ισχυρή σύστασή ή υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την μετακίνηση με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στις επισκέψεις σε πολυσύχναστους κλειστούς χώρους. Η επιτροπή κατά πλειοψηφία αποφάσισε να τηρείται ως υποχρεωτικό μέτρο η χρήση μάσκας σε χώρους όπως παντοπωλεία, νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια, κουρεία, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής. 
Ο εκπρόσωπους του υπουργείου Υγείας ανέφερε επίσης πως σημαντικό ρόλο θα παίξουν η προσωπική υγιεινή των χεριών, να τηρούνται οι αποστάσεις, αν υπάρχει δυνατότητα να έχουμε αντισηπτικό στην τσέπη μας και προσέχουμε να όταν βάζουμε και βγάζουμε την μάσκα.
Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για το τελειωτικό πλήγμα σε όσες επιχειρήσεις πήγαιναν να ανοίξουν τον Μάιο, ενώ ούτε λόγος για λειτουργία ξενοδοχείων, κλειστών restaurant κλπ όπως αναφέραμε νωρίτερα
Ολο το προσωπικό με αντισηπτικά και γάντια υποχρεωτικά, τεστ και καθημερινή θερμομέτρηση είναι το σχέδιο; Ή μήπως θα ελέγχεται μέχρι και η προσωπική ζωή των εργαζομένων; Και μάσκες παντού. Μήπως κάποιοι θέλουν να "ξεστοκάρουν"; 
Pronews