14.4.20

Η Τουρκία παρατείνει την θητεία δεκάδων χιλιάδων στρατιωτών κατά ένα μήνα! - Εμείς τους… απολύουμε

Κυβερνητικοί, προσέξτε το "πολιτικό κόστος" μη  χάσετε ψήφους!!!
 Όλα τα άλλα "τσιμέντο να γίνουν!!!
Juan
Την παράταση κατά ένα μήνα της στρατιωτικής θητείας χιλιάδων στρατιωτών, που ήταν να απολυθούν αυτές τις ημέρες πρότεινε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο στον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.
Την ώρα που οι ΕΔ απερίσκεπτα και χωρίς κανένα προγραμματισμό προχωρούν στην απόλυση των κληρωτών που συμπλήρωσαν το όριο της στρατιωτικής τους θητείας χωρίς να μπαίνουν νέες σειρές, αφού υπάρχει αναβολή κατάταξης εξαιτίας του κορωνοϊού, η Τουρκία προχωρά στην αναστολή απόλυσης των δικών της κληρωτών που συνολικά υπολογίζονται σε 50 έως 60.000 και για τους τρεις κλάδους των ενόπλων της δυνάμεων.
Συγκεκριμένα, από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας προτείνεται η παράταση της θητείας κατά ένα μήνα όσων εντάχθηκαν στο στρατό το Νοέμβριο του 2019, με ταυτόχρονη ανάκληση της στράτευσης νεοσυλλέκτων αυτόν τον μήνα.
Το ΥΠΕΘΑ  προχώρησε στην ανάκληση χωρίς να λάβει κανένα  άλλο μέτρο.
«Παρά τα μέτρα που έχουμε λάβει, βλέπουμε ότι η στρατολόγηση και οι απολύσεις φαντάρων σε αυτό το στάδιο θα θέσουν σε κίνδυνο τους στρατιώτες μας, την κοινωνία και τις ένοπλες δυνάμεις μας», είπε ο Χουλουσί Ακάρ, επισημαίνοντας ότι η αναβολή της στράτευσης συνολικά 53 χιλιάδων νέων τώρα τον Απρίλιο αποφασίστηκε μόνο και μόνο «για να προστατευτούν τα παιδιά μας από την επιδημία».
Οι προτάσεις του υπουργείου Άμυνας θα υποβληθούν στον Τούρκο πρόεδρο ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες τις έχει ήδη εγκρίνει.

Bakan Akar: "Önümüzdeki dönemde 53 bin kişi celp kapsamında gelecek, 66 bin kişi de terhis olacaktır. Bu en az 120 bin kişilik bir hareketliliğe sebep olacaktır. Aileler dikkate alındığında bu rakamın 500 binlere yükseleceği değerlendirilmektedir."https://www.youtube.com/watch?v=yevGsBfJPIw 

https://www.pronews.gr/