27.4.20

Σε ΒΙΝΤΕΟ το εντυπωσιακό άλμα αλεξιπτωτιστών της Ρωσίας, πρώτη φορά στην Αρκτική!


Οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές μετά από εντολή του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, για πρώτη φορά στον κόσμο πραγματοποίησαν άλμα με αλεξίπτωτο στην Αρκτική από ύψος 10 χιλιομέτρων, δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας Γιουνς-Μπεκ Γέβκουροφ.
«Για πρώτη φορά στην παγκόσμια Ιστορία, πραγματοποιήσαμε ομαδική προσγείωση προσωπικού σε ειδικά συστήματα αλεξίπτωτων σε αρκτικές συνθήκες από ύψος 10 χιλιάδων μέτρων χρησιμοποιώντας εξοπλισμό οξυγόνου και την επακόλουθη ολοκλήρωση των αποστολών εκπαίδευσης μάχης. Κανείς δεν έχει κάνει κάτι τέτοιο πριν από εμάς», δήλωσε ο Γέβκουροφ, αναφέρει το TASS.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αλεξιπτωτιστές χρησιμοποίησαν ένα ειδικό σύστημα αλεξίπτωτων νέας γενιάς. Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι ο στρατός δοκίμασε επίσης εξοπλισμό οξυγόνου, συσκευές πλοήγησης και άλλον ειδικό εξοπλισμό. Το άλμα πραγματοποιήθηκε από αεροσκάφη IL-76.
Στα τέλη Μαρτίου, μονάδες των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων (Airborne Forces), ως μέρος των ασκήσεων, προσγειώθηκαν σε μια μη εξοπλισμένη ακτή κοντά στο χώρο ασκήσεων Opuk στο ανατολικό τμήμα της Κριμαίας.


defence-point