21.3.20

Στη Θεσσαλονίκη drone καλεί τους πολίτες να μείνουν σπίτι (vid)


Drone πάνω από την παραλία της Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί πτήσεις μεταδίδοντας ηχητικό μήνυμα καλώντας τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους.
Η πρωτοβουλία ανήκει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και σε εφαρμογή των οδηγιών της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.
«Φερόμαστε υπεύθυνα-τηρούμε τα προληπτικά μέτρα- περιορίζουμε τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες, μένουμε σπίτι», αναφέρει το μήνυμα που μεταδίδει.
Η πορεία του drone ξεκινά από τον Λευκό Πύργο και φτάνει στην περιοχή του παραλιακού μετώπου μέχρι το λιμάνι από τη μία πλευρά και μέχρι το Μέγαρο Μουσικής, από την άλλη.
Η Περιφέρεια έκανε γωνστό ότι οι πτήσεις θα συνεχιστούν όλο το Σαββατοκύριακο σε ώρες αιχμής στην περιοχή της παραλίας αλλά και της Πλατείας Αριστοτέλους.
Στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας για την πραγματοποίηση των πτήσεων με drone, ανταποκρίθηκε η εταιρεία «Οικοανάπτυξη» που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στον τομέα της καταπολέμησης των κουνουπιών και διέθεσε το αεροσκάφος.
veteranos.gr