24.3.20

Περιορισμούς στις συναθροίσεις αλλά όχι απαγόρευση κυκλοφορίας ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον

Το "παιδί" τώρα ξύπνησε!!!
Juan
Έκκληση στους Βρετανούς να παραμείνουν  στα σπίτια τους έκανε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, με διάγγελμά του αναφορικά με την αναχαίτιση εξάπλωσης του κορωνοϊού (διαβάστε σχετικά εδώ το πλήρες ρεπορτάζ του BBC).
Πρόκειται για την τέταρτη δέσμη μέτρων περιοριστικών που λαμβάνει η βρετανική κυβέρνηση από την αρχή της πανδημίας στην χώρα.

Οι περιορισμοί, αλλά όχι η απαγόρευση στην κυκλοφορία θα διαρκέσουν για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος. Επιβάλλει ουσιαστικά τους περιορισμούς που ίσχυαν μέχρι χθες στην Ελλάδα, όταν και επιβλήθηκε συνολική απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Τα ίδια εφάρμοσε και η Ολλανδία πριν λίγες ώρες που επίσης ακολουθεί την τακτική της «Ανοσίας Αγέλης».
Στο διάγγελμά του, ο Τζόνσον είπε στους Βρετανούς ότι επιτρέπεται να βγουν από το σπίτι τους για συγκεκριμένες περιπτώσεις.
Επίσης μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς την ανάγκη έκδοσης ειδικών αδειών ή επίδειξης ταυτότητας ή να στέλνουν SMS για το που βρίσκονται και τι κάνουν όπως υποχρεούνται π.χ. οι Ελληνες.
Στόχος της Βρετανίας, όπως έχει άλλωστε λεχθεί, είναι να μην ξεπεράσει τους 1.800 νεκρούς από τον κορωνοϊό μέχρι το καλοκαίρι, δηλαδή να μην υπερβούν το διπλάσιο από όσους έχασαν εφέτος τη ζωή τους από την εποχική γρίπη, περί τα 900 άτομα.
Συνολικά αναμένεται να νοσήσει το 60-80% του πληθυσμού της χώρας, δηλαδή κάπου 40 εκατομμύρια άνθρωποι από την πανδημία προοδευτικά.
Ταυτόχρονα αυτό δεν αλλάζει την σύσταση του συμβουλίου Υγείας ότι ο κορωνοϊός δεν θεωρείται πλέον ως λοιμώδης νόσος υψηλών επιπτώσεων.
Άλλοι 46 άνθρωποι πέθαναν στην Αγγλία από την Κυριακή -ηλικίας μεταξύ 47 και 105 ετών και όλοι με υποκείμενες υγειονομικές συνθήκες- ενώ υπήρξαν επιπλέον τέσσερις θάνατοι στη Σκωτία και τέσσερις στην Ουαλία.
Έχουν γίνει 83.945 δοκιμές μέχρι σήμερα, με 6.650 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο και αναμένεται να γίνουν άλλες 500.000 τις επόμενες οκτώ εβδομάδες.
Εν τω μεταξύ, οι άνθρωποι που βρίσκονται στις πιο εκτεθειμένες ομάδες, δηλαδή οι άνω των 65 ετών, έχουν αρχίσει να λαμβάνουν κείμενο από το υπουργείο Υγείας που τους παροτρύνει να παραμείνουν στο σπίτι για 12 εβδομάδες.
Πιο συγκεκριμένα ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι επιτρέπεται η μετακίνηση για:
1. Αγορές
2. Άσκηση
3. Ιατρικές επισκέψεις.
4. Φροντίδα συγγενών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
5. Κυκλοφορία μέχρι δύο ατόμων που δεν ζουν μαζί, δημοσίως, ανεξάρτητα αιτιολογίας. Δηλαδή οι οικογένειες μπορούν να κυκλοφορούν έξω όλοι μαζί ανεξαρτήτως αριθμού ατόμων.
6. Για εργασία.
Σε ότι αφορά το "μέτωπο" της μάχης κατά του κορωνοϊού στην Βρετανία  54 άνθρωποι έχασαν τη ζωή του από τον κορωνοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών να ανέρχεται σε 335, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 6.650 σήμερα, Δευτέρα, από 5.683 την Κυριακή.
Στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ζήτησε ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν σπίτι τους καθώς έκανε λόγο για «την μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα εδώ και δεκαετίες».
«Σε όλο τον κόσμο παρακολουθούμε τις καταστροφικές συνέπειες αυτού του αόρατου δολοφόνου. Και έτσι απόψε θέλω να σας ενημερώσω για τα τελευταία βήματα που παίρνουμε προκειμένου να πολεμήσουμε την ασθένεια και τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε», τόνισε σε δραματικό τόνο ο Μπόρις Τζόνσον για να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός.

https://www.pronews.gr/