9.3.20

Σύλληψη στρατιωτικού: Απολογούνται σήμερα Αρχιλοχίας και Άγγλος

Σύλληψη στρατιωτικού: Απολογούνται σήμερα Αρχιλοχίας και Άγγλος – Είχαν λάβει 48ωρη προθεσμία και κρατούνται στην Ορεστιάδα

Κακουργηματικού χαρακτήρα είναι η φωτογράφηση των ευαίσθητων περιοχών στον Έβρο από τον 29χρονο Έλληνα Αρχιλοχία της Αεροπορίας Στρατού και τον 25χρονο Άγγλο υπήκοο και εργαζόμενο στην ΜΚΟ Refugee Support.

Ο αρχιλοχίας που υπηρετεί σε μονάδα της Αεροπορίας Στρατού στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, φωτογράφιζε μαζί με έναν 25χρονο Άγγλο, εργαζόμενο στην ΜΚΟ Refugee Support περάσματα στον ποταμό Έβρο.
Φαίνεται όμως ότι δεν έμειναν εκεί, καθώς στο υλικό που κατασχέθηκε από τις αρμόδιες Αρχές, βρέθηκαν φωτογραφίες από ναρκοπέδια αλλά και από σκοπιές στον Έβρο.

Σύλληψη στρατιωτικού: Γιατί κατηγορούνται ο Αρχιλοχίας και ο Άγγλος

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι κατασκοπεία και παράβαση μυστικών της πολιτείας.
Εάν αυτές επαληθευτούν, ο στρατιωτικός απειλείται με αρκετά χρόνια φυλάκισης και απόταξη, ενώ και ο Άγγλος αντιμετωπίζει βαριές ποινές φυλάκισης και απέλαση.
Οι δυο πάντως σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξαν ότι βρίσκονταν εκεί για τουρισμό και είδαν και κάποιες περιοχές που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν νέα κέντρα για πρόσφυγες.
Ωστόσο δεν έδωσαν πειστικές εξηγήσεις για τις φωτογραφίες των ναρκοπεδίων και της σκοπιάς.
Σϋμφωνα με πληροφορίες η Refugee Support  έχει παρουσία σε πέντε στρατόπεδα προσφύγων σε όλη την Ελλάδα:
  • Στον Κατσικά Ιωαννίνων
  • Στο LM Village στην περιοχή της Κυλλήνης
  • Στα Δολιανά Ιωαννίνων
  • Στη Φιλιππιάδα
  • Στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας
Από τον τελευταίο προσφυγικό καταυλισμό προκύπτει και η σχέση του στρατιωτικού με την ΜΚΟ, καθώς βρίσκεται στην περιοχή στην οποία υπηρετεί ο υπαξιωματικός.
Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν η ηγεσία της ΜΚΟ γνώριζε και ενέγκρινε τις κινήσεις των δυο ανδρών στον Έβρο.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στις φωτογραφίες που έχουν ήδη κατασχεθεί, εκτός από περάσματα προσφύγων στον Έβρο, υπάρχουν και φωτογραφίες ναρκοπεδίων, κάτι που μπορεί να στηρίξει κατηγορία κατασκοπείας και για τους δυο συλληφθέντες.
Οι δυο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο δικαστήριο με τη διαδικασία του αυτοφώρου, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η ανάκριση.

https://www.armyvoice.gr/, https://www.armyvoice.gr/