18.3.20

Νέα απόπειρα εισβολής σε ελληνικό έδαφος από εκατοντάδες αλλοδαπούς στον Έβρο: Χημικά πετούν οι Τούρκοι

Θέλουν ψεκασμό από τρακτέρ με παρασιτοκτόνα να τους κάνουν να τρέχουν..
Juan
Νέα επεισόδια σημειώνονται στον Έβρο στο δάσος των Καστανιών με ρίψη χημικών και καπνογόνων από την τουρκική πλευρά ενώ από τα συρματοπλέγματα  αφηνιασμένοι αλλοδαποί επιχειρούν για ακόμη μια φορά να εισβάλουν σε ελληνικό έδαφος.
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις των ΜΑΤ και ακούγονται φωνές, ενώ ο μεγάλος ανεμιστήρας που έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, για να διασκορπίζουν τα καπνογόνα  δεν σταματά να δουλεύει.
Οι Έλληνες αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών. Ωστόσο, οι επιθέσεις συνεχίστηκαν, καθώς δύο οργανωμένες ομάδες, η μια  «κατατρεγμένων» και η άλλη «απελπισμένων» εξαπολύει συνεχώς επιθέσεις και με πέτρες και άλλα αντικείμενα.
Τα ξημερώματα της Τετάρτης, εκατοντάδες παράνομοι επιχείρησαν να εισέλθουν στις Καστανιές Έβρου.
Ειδικότερα, μεταξύ 02:30 και 04:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, σημειώθηκαν επανειλημμένες προσπάθειες εισόδου, με την υποστήριξη από άνδρες των τουρκικών Αρχών, οι οποίοι εκτόξευαν δακρυγόνα. Όλες οι προσπάθειες αποκρούστηκαν.
Στην επιχείρηση αντιμετώπισης των προσπαθειών έλαβαν μέρος και στελέχη της FRONTEX απο διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η νέα απόπειρα εισβολής  στο ελληνικό έδαφος είχε ως στόχο να δοκιμαστούν τα αντανακλαστικά των δυνάμεων εκείνη την ώρα, στην περιοχή των Καστανέων.
Εξτρεμιστές μουσουλμάνοι χειροκροτούν την τουρκική αστυνομία

Βίντεο από τα επεισόδια σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες
Ayer por la noche en la frontera con Turquía. Fuerzas de EU (🇪🇸 incluido) defienden la valla por miles de violentos que quieren entrar ilegalmente en territorio GR/EU patrocinados por el régimen turco.
🇬🇷🇪🇸🇪🇺

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Dimitris Levogiannis

zmusiła ok. 500 migrantów przy wsparciu tureckiej policji między 2 a 4 nad ranem do ataku na granice UE. Wszystkie próby zakończyły się niepowodzeniem. wziął udział w operacji przeciw nowej inwazji

via @NicAthens

25 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

pronews