23.3.20

Κύπρος-κορωνοϊος: Εν αναμονή διαγγέλματος, για αυστηρότερα μέτρα


Σε αναμονή της ανακοίνωσης δέσμης αυστηρότερων μέτρων βρίσκεται η χώρα, την ώρα που τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι στα 97. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μετά και από σχετική ενημέρωση που έλαβε από τους αρμόδιους Υπουργούς το πρωί της Δευτέρας σε σύσκεψη στο Προεδρικό, θα ανακοινώσει δέσμη πολύ πιο αυστηρών μέτρων.

Όλα αυτά, την ώρα που η Ελλάδα από σήμερα εφάρμοσε περιορισμούς στην κυκλοφορία και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης κατευθύνονται και αυτές με τη σειρά τους σε Lockdown.
Στα τοπικά, το Υπουργείο Υγείας αλλάζει τον ορισμό του «ύποπτου» κρούσματος. Όπως ανέφερε το βράδυ της Κυριακής 22 Μαρτίου σε αποκαλυπτικό δημοσίευμά του το SigmaLive, οι Αρχές διευρύνουν τα τεστ που θα γίνονται σε μια προσπάθεια ανίχνευσης όλων των πιθανών κρουσμάτων.
Η ανάγκη για άμεση λήψη μέτρων, επείγει όπως τονίζουν στο ΣΙΓΜΑ επιστήμονες και ειδικοί.
Υπό την πανεπιστημιακή του ιδιότητα (μοριακός ιολόγος) ο δρ. Κωστρίκης ανέφερε ότι αυτή την βδομάδα αντί να καταγραφεί μείωση στα επιβεβαιωμένα κρούσματα καταγράφηκε αύξηση της τάξης του 220%. Ο δρ. Κωστρίκης είναι και μέλος συμβουλευτικής ομάδας του Προέδρου της Δημοκρατίας.