1.3.20

Οδοφράγματα από τους κατοίκους της Λέσβου για να μην φτάσουν στην Μόρια οι 400 νέοι παράνομοι μετανάστες


Διαμαρτυρία πραγματοποιούν αυτή την ώρα κάτοικοι της Παναγιούδας χρησιμοποιώντας τους εαυτούς τους ως οδοφράγματα αποδεικνύοντας ότι η κυβερνητική πολιτική απέτυχε καθώς μάλλον αφορά μόνο τον Έβρο. Στα νησιά φαίνεται να επικρατεί η πολιτική «Α.Τσίπρα: η θάλασσα δεν έχει σύνορα».
Συγκεκριμένα, κλείνουν τον δρόμο στη διασταύρωση πριν τη Μόρια, στο ύψος του νεκροταφείου της Παναγιούδας, προκειμένου να μην περάσουν τα λεωφορεία με τους αλλοδαπούς που έχουν αφιχθεί από χτες το βράδυ αλλά και σήμερα στις ακτές της Λέσβου.

Σημειώνεται πως, συνολικά, γύρω στα 400 άτομα έχουν φτάσει μέχρι σήμερα το πρωί στο νησί από τα τουρκικά παράλια.



Χρυσοχοίδης: "Η Ελλάδα έχει σύνορα. Και τα σύνορα, οι Έλληνες τα φυλάμε"

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρέθηκε στο επιχειρησιακό κέντρο στη Νέα Βύσσα, όπου είχε σύσκεψη με αξιωματούχους του στρατού και της αστυνομίας για την κατάσταση στις Καστανιές.

"Είναι δύσκολη κατάσταση και ταυτόχρονα δυσάρεστη. Χιλιάδες δυστυχισμένοι άνθρωποι στοιβάζονται στα σύνορά μας. Δεν έχουν έρθει εδώ από μόνοι τους. Τους διώχνει, τους απωθεί και τους χρησιμοποιεί η γείτονα χώρα, η Τουρκία", δήλωσε ο υπουργός.

"Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε να περάσει κανείς χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα. Η Ελλάδα έχει σύνορα. Η Ευρώπη έχει σύνορα. Και τα σύνορα, οι Έλληνες τα φυλάμε", επεσήμανε.

Ν.Παναγιωτόπουλος από Έβρο: «Τα σύνορα φρουρούνται και προφυλάσσονται άριστα θα ήθελα να συγχαρώ όλες τις δυνάμεις»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, έστειλε από τις Καστανιές του Έβρου, όπου μετέβη να μαζί με την στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με σκοπό να αξιολογήσει την κατάσταση, σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «ήρθαμε σήμερα εδώ στις Καστανιές του Έβρου πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για να αποκτήσουμε εικόνα της κατάστασης ιδίοις όμμασι».

«Διαπιστώσαμε ότι τα σύνορα φρουρούνται και προφυλάσσονται άριστα θα ήθελα να συγχαρώ όλες τις δυνάμεις που επιχειρούν εδώ τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της αστυνομίας και του λιμενικού που επί δύο μερόνυχτα κάνουν το καθήκον τους να διασφαλίσουν το απαραβίαστο των ελληνικών συνόρων που είναι και τα σύνορα της Ευρώπης» συμπλήρωσε.

Οι δηλώσεις είναι καλές αλλά τα σύνορα της Ελλάδας δεν είναι μόνο ο Έβρος αλλά και τα νησιά

pronews