5.3.20

Κορωνοϊος: 31 τα κρούσματα στην Ελλάδα - Τα νέα 21 από γκρουπ προσκυνητών στους Αγίους Τόπους (βίντεο)


Ακόμα 21 άτομα νόσησαν από τον κορωνοϊο ανεβάζοντας στα συνολικά κρούσματα σε 31. Πρόκειται για συνταξιδιώτες του 67χρονου από την Πάτρα. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Τσιόδρας τις επόμενες εβδομάδες αναμένουμε ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Αυξάνονται ραγδαία οι ασθενείς από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα. Αυτό προκύπτει από τα νέα στοιχεία που ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης (05.03.2020) ο Σωτήρης Τσιόδρας, υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.

Η κατάσταση στην Αμαλιάδα χαρακτηρίστηκε ως ιδιαίτερα κρίσιμη από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας.

Τα 21 νέα κρούσματα προέκυψαν από τις εξετάσεις που έγιναν στους συνταξιδιώτες του 67χρονου από την Αμαλιάδα, του ένατου κρούσματος κορωνοϊού στη χώρα μας. Από τα 24 άτομα που έχουν ήδη εξεταστεί, οι 21 βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Τις επόμενες εβδομάδες περιμένουμε ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας, είπε επίσης ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε ότι τα καθ' υπερβολήν μέτρα που ελήφθησαν στην Αχαΐα, την Ηλεία και τη Ζάκυνθο έχουν σκοπό να καθυστερήσουν τη διασπορά της νόσου.

Ο κ. Τσιόδρας είπε επίσης ότι οι ταξιδιώτες από το Ισραήλ επέτρεψαν στη χώρα μας στις 27 Φεβρουαρίου, δηλαδή όταν στο Ισραήλ δεν υπήρχε κρούσμα. Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχουν δύο στελέχη του ιού, όπως μεταδίδεται τα τελευταία 24ωρα», ενώ επανέλαβε ότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί και από ασθενείς με χαμηλή συμπτωματολογία.

«Όπως όλες τις επιδημίες η επιδημία του φόβου είναι η χειρότερη. Χρειάζεται ψυχραιμία από όλους μας και να μην σπείρουμε επιδημία πανικού. Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα ο κίνδυνος εξάρσεως του ιού είναι υψηλός. Ειδικά από άτομα που επιστρέφουν από πληττόμενες περιοχές», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στην ενημέρωση του υπουργείου για την πορεία του κορωνοϊού και στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως .

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε συγκεκριμένα ότι «στην Αχαΐα αναγνωρίστηκε περίπτωση της νόσου σε μια ομάδα εκδρομέων Προσκυνηματικής εκδρομής από τους Αγίους Τόπους. Η ομάδα επέστρεψε στις 27 Φεβρουαρίου όταν και το Ισραήλ δεν είχε επίσημο κρούσμα. Ο ιός μεταδίδεται εύκολα. Δεν έχει δυο ποικιλίες όπως ακούγεται. Μεταδίδεται και από άτομα με ελαφρά συμπτώματα».

Ενώ προσέθεσε ότι από τους ελέγχους στους ταξιδιώτες του λεωφορείου 21 από τους 24 ελεγχθέντες παρουσιάστηκαν θετικοί στον ιό. «Το έργο της ιχνηλάτισης είναι τεράστιο. Έχουν βρεθεί ήδη 400 επαφές και γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι. Από τα 21 άτομα οι 2 έχουν συμπτώματα ήπιας πνευμονίας ενώ οι άλλοι παρουσιάζουν πολύ ήπια συμπτώματα».

«Τα κύρια μέτρα που θα αντιμετωπίσουμε την έξαρση του ιού που έρχεται. Ατομικά μέτρα, πλύσιμο χεριών, κάλυψη του βήχα. Αν νιώσουμε συμπτώματα να μείνουμε σπίτι». Ενώ προσέθεσε ότι «περιμένουμε σημαντική αύξηση τις επόμενες εβδομάδες στη χώρα μας».

«Τα καθ’ υπερβολή μέτρα στις περιοχές έχουν στόχο να καθυστερήσει η μετάδοση του ιού», τόνισε.
https://www.pronews.gr/