3.3.20

Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: «130.000 αλλοδαπούς θα στείλει η Τουρκία στην Ελλάδα από διάφορες χώρες - Δεν είναι Σύροι»!

Οι τουρκικές αρχές επιχειρούν να εξωθήσουν 130.000 αλλοδαπούς  προς την Ελλάδα, ενώ η πλειονότητα των μεταναστών αυτών  δεν είναι καν Σύροι υπήκοοι, δήλωσε ο διοικητής του Ρωσικού "Κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία", του ρωσικού υπουργείου Άμυνας αντιναύαρχος Όλεγκ Ζουράβλεφ.

Τα δύο τρίτα αυτών των προσφύγων, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι υπήκοοι του Αφγανιστάν, του Ιράκ, του Πακιστάν, του Μαρόκου, της Αλγερίας  και αφρικανικών κρατών και όχι Σύροι!
«Αυτή τη στιγμή, οι τουρκικές αρχές εξωθούν περίπου 130.000 μετανάστες που βρίσκονταν σε προσωρινά προσφυγικά κέντρα, προς τα ελληνικά σύνορα. Τα δύο τρία αυτών δεν είναι Σύροι υπήκοοι.
Είναι Αφγανοί, Ιρακινοί, Αφρικανοί υπήκοοι. Η Τουρκία σπρώχνει αυτούς τους ανθρώπους προς την Ελλάδα», δήλωσε ο αντιναύαρχος Ζουράβλεφ του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Η Ρωσία δεν θα σταματήσει τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας για να λύσει τη μεταναστευτική κρίση της Ευρώπης
Η Ρωσία δεν θα σταματήσει να μάχεται κατά της τρομοκρατίας στην περιοχή Ιντλίμπ της Συρίας για να επιλυθεί η μεταναστευτική κρίση την οποία αντιμετωπίζει η Ευρώπη, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσε το Ελσίνκι με τον Φιλανδό ομόλογο του.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας χαρακτηρίζει «αβάσιμες» τις πληροφορίες περί προσφυγικής κρίσης στο Ιντλίμπ
Η Ρωσία απέρριψε σήμερα τις δηλώσεις που γίνονται εκ μέρους της Τουρκίας και άλλων δυτικών χωρών για μεταναστευτικές ροές και ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή της συριακής επαρχίας Ιντλίμπ, χαρακτηρίζοντας τις πληροφορίες αυτές «αβάσιμες», μεταδίδει το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι σχεδόν 200.000 πρόσφυγες βρίσκονται κοντά στην συροτουρκική μεθόριο εξαιτίας των μαχών στο Ιντλίμπ και ότι λιγότεροι από 35.000 άνθρωποι που προέρχονται από τις ζώνες όπου διεξάγονται εχθροπραξίες στην Συρία έχουν περάσει τα σύνορα με προορισμό την Τουρκία, εντός του 2020.
pronews