7.3.20

Συναγερμός στο Καστελόριζο...Πάνω από 100 μετανάστες έφτασαν στο νησί το τελευταίο 24ωρο...

Πρέπει να απομακρυνθούν ΑΜΕΣΑ. Η Μεταφορά τους
έγινε  βάσει σχεδίου! ΠΡΟΣΟΧΗ!
JUAN

Aνησυχούν οι κάτοικοι

Περισσότεροι από 100 λαθρομετανάστες, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά έφτασαν τα τελευταία 24ωρα στο Καστελόριζο, γεγονός που θορύβησε τους κατοίκους καθώς δεν υπάρχουν οργανωμένες δομές για τη φιλοξενία τους και οι άνθρωποι βρίσκουν καταφύγιο όπου βρουν μέχρι να αναχωρήσουν από το νησί.

Όπως δήλωσε στη «δ» ο αντιδήμαρχος κ. Στράτος Αμύγδαλος, υπάρχει έντονη φημολογία ότι στα απέναντι από το Καστελόριζο τουρκικά παράλια βρίσκονται εκατοντάδες μετανάστες που περιμένουν να καλυτερεύσουν οι καιρικές συνθήκες για να αποπειραθούν να εισέλθουν στην Ελλάδα, μέσω του ακριτικού νησιού.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μεγίστης έχει ληφθεί μέριμνα για την ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας στο νησί, προκειμένου να αναχαιτιστεί το κύμα μεταναστών και προσφύγων που ετοιμάζεται να καταφθάσει στο νησί από την Τουρκία, καθώς η πρόσβαση θεωρείται εύκολη λόγω της πολύ κοντινής απόστασης. Το Κας, (η παλιά Αντίφυλλος), είναι σε απόσταση μόλις 1,25 ναυτικών μιλίων.

Σήμερα αναμένονται στο νησί επιπλέον ενισχύσεις για το Αστυνομικό Τμήμα το οποίο διαθέτει 10 άτομα μόνιμο προσωπικό, ενώ 18 άνδρες υπηρετούν στο Λιμενικό Σώμα όπου επίσης αναμένονται ενισχύσεις. Στο νησί έχει καταφθάσει ήδη ένα επιπλέον σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ενώ σημαντική είναι η συμβολή του στρατού σε ξηρά και θάλασσα με συνεχείς περιπολίες και επιτήρηση των συνόρων.

Στο νησί, λόγω του νέου κύματος των προσφυγικών ροών, καταγράφεται έντονη ανησυχία κυρίως για τη δημόσια υγεία. «Οι κάτοικοι ζητούν εξειδικευμένο προσωπικό για υγειονομική κάλυψη αναγνωρίζοντας τη συμβολή όλων των υπηρεσιών του νησιού τους οποίους ευχαριστούν δημόσια μέσα από την εφημερίδα σας. Ωστόσο ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τι επιπτώσεις μπορεί να έχει η κατάσταση αυτή σε ένα μικρό νησί. Το ακριτικό Καστελόριζο στέλνει μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης σε όλους τους συμπατριώτες μας που αγωνίζονται σθεναρά στα σύνορα της πατρίδας μας ενάντια στην επίθεση που δέχεται η χώρα και ενάντια στην λάσπη προπαγάνδας παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της αλήθειας!», λέει ο κ. Αμύγδαλος ο οποίος απευθύνει έκκληση, μέσω της «δ», σε κάθε αρμόδιο φορέα και στο κεντρικό κράτος, να ληφθεί μέριμνα ώστε οι πρόσφυγες και μετανάστες να αποχωρούν από το νησί για τις δομές φιλοξενίας με το πλοίο της γραμμής.

Επί του παρόντος και παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, οι πρόσφυγες και μετανάστες, που έφτασαν τις προηγούμενες ημέρες περιφέρονται στο νησί και αναζητούν καταφύγιο σε εγκαταλελειμμένα σπίτια χωρίς ουσιαστική μέριμνα για την σίτιση και την διαμονή τους.

«Είμαστε φιλόξενοι άνθρωποι και το έχουμε αποδείξει όμως δεν υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας των ανθρώπων αυτών στο νησί μας και σίγουρα δεν είναι πρόβλημα που μπορούμε να λύσουμε μόνοι μας. Παρά την κατανόηση και την ευαισθησία μας δεν μπορούμε εμείς να σηκώσουμε αυτό βάρος», λέει ο κ. Αμύγδαλος ο οποίος χθες εξέδωσε ευχαριστήρια επιστολή για τον καθημερινό αγώνα των ανδρών του Λιμενικού, της Αστυνομίας, του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα από το νέο μεταναστευτικό. Με την ίδια επιστολή εκφράζεται η ικανοποίηση της δημοτικής αρχής και των κατοίκων, για την άμεση ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας του νησιού.

Από dimokratiki
https://ellinikiafipnisis.blogspot.com/