24.2.20

κ. Πρωθυπουργέ, τι θα γίνει με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ; (VIDEO)



Ν Α Μ C Ο : H ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ


και θα συνεχίσουμε, μέχρι να αποφασίσουν -επιτέλους- οι αρμόδιοι - παραμερίζοντας  συμφέροντα ξένων- να επιτρέψουν στις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ  βιομηχανίες να λειτουργήσουν  πάλι και να κάνουν την  Ελλάδα οικονομικά ισχυρή και ανεξάρτητη, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να ενισχύσουν και την Εθνική μας Άμυνα με δικές τους δημιουργίες έτσι ώστε να μην έχουν ανάγκη τα παλιοσίδερα  ( όπως τα Μ-113) κ.λ.π. από τους όρχους πεπαλαιωμένων  στρατιωτικών οχημάτων, "προς εκποίηση"  που θέλουν να μας "χαρίσουν" οι σύμμαχοί μας των ΗΠΑ!


Το Ελληνικό PONY της NAMCO  έχει θριαμβεύσει στο εξωτερικό με χιλιάδες παραγγελίες αλλά στην Ελλάδα των πολυεθνικών καθυστερούν, εσκεμμένα παράνομα, να εκδώσουν τυπική άδεια κυκλοφορίας.

Αναδημοσιεύουμε κατωτέρω σχετικό άρθρο από το zougla.gr, του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη από

το zougla.gr

Το όνειρο χιλιάδων Ελλήνων είναι να δουν και πάλι να ξεκινά η παραγωγή του θρυλικού Pony. Όπως έχει αποκαλύψει το zougla.gr, προσπάθειες γίνονται αλλά ακόμα δεν έχει δοθεί η έγκριση τύπου από ελληνικό οργανισμό προκειμένου το όλο project να αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά.

Η παραγωγή του σύγχρονου Pony είναι ένα όνειρο για χιλιάδες Έλληνες. Ευχόμαστε σύντομα να γίνει πραγματικότητα Στην περίπτωση που λυθούν όλα τα θέματα, το εργοστάσιο παραγωγής των αυτοκινήτων Pony θα ξεκινήσει την λειτουργία του στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην περιοχή της Θέρμης. Στο σημείο εκείνο που βρισκόταν το παλαιό εργοστάσιο, από όπου έχουν παραχθεί, κυκλοφορήσει και εξαχθεί δεκάδες χιλιάδες μονάδες. Στο μυαλό των περισσοτέρων υπάρχει το παλαιό κλασικό Pony με ορισμένες παραλλαγές. Ωστόσο, στην πράξη και όταν κυκλοφορήσει θα έχει πιο σύγχρονη μορφή. Προτάσεις υπάρχουν πολλές, που αφορούν από ένα καθημερινό αυτοκίνητο μέχρι πρόταση για SUV ή και όχημα μεταφοράς 9 επιβατών.

To Pony είναι ένα όχημα για διάφορες χρήσεις...


Εικόνες που δεν έχετε ξαναδεί , σχέδια που υπάρχουν και επεξεργάζονται στο εργοστάσιο της Namco και δεν έχουν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας σε Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης. Όπως θα δείτε, υπάρχουν προτάσεις για όχημα ελευθέρου χρόνου, επαγγελματικό με παραλλαγές, όχημα τύπου ταξί ακόμα και ειδική έκδοση για τα νησιά.

Ένα όχημα ελευθέρου χρόνου με την υπογραφή της Namco είναι ένα όνειρο για χιλιάδες Έλληνες...



Μπορεί σήμερα να βρίσκεται στα χαρτιά αλλά τίπου δεν είναι ακατόρθωτο...


Μία διαφορετική παραλλαγή του Pony...



Χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου Pony οι 'καθαρές' σχεδιαστικές γραμμές...



Πρόταση για.. ταξί σε ξένη χώρα...



Όπως μπορείτε να δείτε είναι ένα μεγάλο ταξί...



Το συγκεκριμένα ταξί ή mini bus μπορεί αν φιλοξενήσει από 9 έως 12 επιβάτες...



Το Pony είναι ένα όχημα που δεν θα φτιαχτεί μόνο για την Ελλάδα...



Η συγκεκριμένη εκδοχή αγγίζει σχεδιαστικά το πραγματικό Pony...



Το λογότυπο της μάρκας 'Ν| μεταφράζεται ως Namco, της εταιρείας που θα παράγει το Pony...



Άλλη μία επαγγελματική πρόταση για το Pony...



Το Pony θα φτιαχτεί για να καλύψει σημαντικές ανάγκες πολλών επαγγελματιών...



Ανάλογα με τα γούστα του πελάτη θα υπάρχουν και ανάλογες προτάσεις...



Το συγκεκριμένο θα μπορεί να μετατραπεί εύκολα και σε pick up όχημα...



Κλασικό Pony απο άλλη οπτική γωνία...



Pony σε εκδοχή Crossover...



Επιβατικό Pony...



Πρόταση για όσους θέλουν να αποκτήσουν ένα όχημα τύπου hatchback...



Πρόταση ανοιχτού Pony για νησιά...



Το εσωτερικό μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες του ιδιοκτήτη...



Στο καλοκαιρινό Pony μπορούν να τοποθετηθούν στο πίσω μέρος και δύο αντικριστά καθίσματα...



Σίγουρα πρόκειται για μία ξεχωριστή πρόταση...



Εννιαθέσιο... καλοκαιρινό Pony!



Προτάσεις υπάρχουν πολλές, αρκεί να μπορέσουν να γίνουν πραγματικότητα σύντομα...

Φανταστείτε το Pony να γυρίζει στα ελληνικά νησιά!!!
*Δείτε το σχετικό video:




Έχουμε μια ΕΛΛΗΝΙΚΗ εταιρία που έχει θριαμβεύσει στο παρελθόν και είναι έτοιμη να επανέλθει "δριμύτερη" στην κατασκευή οχημάτων διαφόρων τύπων. Την ΝΑΜΚΟ που με τα απίθανα τέλεια και "αθάνατα" "PONY" της, χιλιάδες Έλληνες και Υπηρεσίες είχαν εφοδιασθεί .

Είναι επίσης έτοιμη να αναλάβει και την κατασκευή στρατιωτικών οχημάτων καθώς και ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων!

Το Ελληνικό PONY της NAMCO έχει θριαμβεύσει  στο εξωτερικό με χιλιάδες παραγγελίες αλλά στην Ελλάδα των πολυεθνικών καθυστερούν, εσκεμμένα παράνομα, να εκδώσουν τυπική άδεια κυκλοφορίας.

CITROEN Pony Ελληνικής κατασκευής, ήταν τα πρώτα αυτοκίνητα προς χρήση του προσωπικού των Σταθμών Χωροφυλακής



Θα επανέλθουμε και πάλι μέχρι να εκλείψουν τα γραφειοκρατικά προσχήματα και οι "αρμόδιοι" να αφήσουν την Ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία να λειτουργήσει.
Efenpress

_______________________

*To video γυρίστηκε και προβλήθηκε στη δεύτερη
Γερμανική τηλεόραση την ZDF ( 2DF) - που είναι τηλεοπτικός οργανισμός με έδρα το Μάιντς, Ρηνανία-Παλατινάτο. Λειτουργεί ως ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, το οποίο ιδρύθηκε από όλα τα ομοσπονδιακά κράτη της Γερμανίας.
Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός είναι γνωστός για τα διάσημα προγράμματα του .

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΝΑΜCO

H ιστορία των αδελφών Κοντογούρη ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν, τη δεκαετία του 1950 στη Γερμανία, με την προσπάθειά τους να βγάλουν στην παραγωγή ένα φορτηγό με το όνομα «Hellas». Το 1961 ιδρύουν στη Θεσσαλονίκη την εταιρεία FARCO με χρήση γερμανικής και ελβετικής τεχνογνωσίας και ξεκινούν την παραγωγή του FARMOBIL, ενός οχήματος πολλαπλών χρήσεων που φορούσε αερόψυκτο κινητήρα BMW 700 cm³, έχοντας κάνει μερικές εξαγωγές στην Πορτογαλία. Το όλο εγχείρημα οδηγήθηκε σε ναυάγιο στην Ελλάδα, εξαιτίας της έλλειψης υποστήριξης από το ελληνικό κράτος και η επιχείρηση πωλήθηκε τελικά στην Chrysler. Στην Ελλάδα δεν δόθηκε η «έγκριση τύπου» για το συγκεκριμένο μοντέλο, γεγονός που ανάγκασε την Chrysler να εγκαταλείψει την Ελλάδα.
Το 1972 ο κ. Κοντογούρης ιδρύει την εταιρεία NAMCO (National Motor Company of Greece) και λίγο αργότερα παρουσιάζει το Pony στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, έπειτα από την υπογραφή συνεργασίας με τη Citroën.
Η NAMCO, μεταξύ άλλων, παρήγαγε τα ειδικά οχήματα MILICAR και AGRICAR (τύπου παρομοίου του UNIMOG), 4x4 και 6x6, ενώ εισήγαγε ελαφρά φορτηγά DAEWOO, λεωφορεία παντός είδους EUROBUS, εργοταξιακά βαρέος τύπου TATRA και οχήματα στρατιωτικά όπως το URO Ισπανίας.

Pony

Το αρχικό σχέδιο για το Pony-Citroën (1972-1983) δημιουργήθηκε από μία ομάδα Γάλλων μηχανικών με σκοπό ένα παγκόσμιο, χαμηλού κόστους αυτοκίνητο, που θα χρησιμοποιούσε ως βάση του τα μηχανικά μέρη του Citroen 2CV, το οποίο μαζί με άλλα αυτοκίνητα με παρόμοιο σχεδιασμό οδήγησαν στο Citroën FAF. Το τελευταίο αποτέλεσε το επίσημο «διεθνές αυτοκίνητο βασικής τεχνολογίας» της Citroën. Η Namco ξεκινησε την παραγωγή του αυτοκινήτου το 1975 σε εργοστάσιο που κατασκευάστηκε στη Θεσσαλονίκη. Παράχθηκαν 18.000 NAMCO Pony-Citroën με ποσοστό εγχώριας κατασκευής 67% στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, με εξαγωγές σε 14 χώρες.
Το μοντέλο Pony γνώρισε επιτυχία επειδή το κόστος λειτουργίας και συντήρησής του ήταν στο 1/5 από ένα τζιπ μεγάλου κυβισμού, ενώ για τον λόγο αυτό ο Ελληνικός Στρατός, η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό έδειχναν την προτίμησή τους στα Pony, τα οποία παράγονταν σε 8-10 αυτοκίνητα ημερησίως, γεγονός πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα.

NAMCO Pony-Citroën, μοντέλο του 1975.

Citroën Pony / πίσω όψη.

Pony Super

Το Pony Super ή PONY 2, ήταν η δεύτερη γενιά του Pony, η οποία όμως δεν είχε την ανάλογη επιτυχία του αρχικού μοντέλου και η παραγωγή του σταμάτησε σχετικά γρήγορα. Διέθετε κινητήρες της Ford 950 cm³ 45 ίππων, 1.100 cm³ 55 ίππων, 1.300 cm³ 69 ίππων και 1600 cm³ Diesel με απόδοση 54 ίππων, και ήταν σαφώς πιο σύγχρονο από την πρώτη γενιά ΡΟΝΥ, αλλά δεν είχε ίδια τύχη.
Η NAMCO ετοιμάζεται να θέσει σε παραγωγή το PONY 4, το οποίο είναι το 4ο κατά σειρά μοντέλο της σειράς PONY και θα αποτελεί την εξέλιξή του.

Το εργοστάσιο στο Κιλκίς

Η επιτυχία του PONY σε πλατφόρμα του Citroën 2CV ήταν τέτοια που κατέστησε αναγκαία την επέκταση της παραγωγής PONY.
Τότε οι αδερφοί Κοντογούρη αποφάσισαν να κάνουν μια νέα επένδυση στο Κιλκίς.
Το Σεπτέμβριο του 1981, έχοντας εξασφαλίσει τη συνεργασία τριών μεγάλων τραπεζών της Γαλλίαw, καθώς και των εταιριών FordCitroenVolkswagen, και Deutz, οι οποίες όχι μόνο αξιολόγησαν θετικά την αξία του Pony, αλλά δέχτηκαν να συμμετάσχουν στην παραγωγή προσφέροντας μεγάλα πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη εθνικής εξαγωγικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η NAMCO προχώρησε σε μια μεγάλη επένδυση στο Λιμνότοπο Κιλκίς για τη δημιουργία μιας νέας αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ελλάδα, μια επένδυση ύψους 2.696.003.000 δραχμών (σχεδόν 2,7 δις δραχμές).
Την ίδια χρονιά, η NAMCO βρισκόταν σε συνεννόηση και με αμερικανική εισαγωγική εταιρεία, με στόχο την κατασκευή 20.000 αυτοκινήτων Pony ετησίως για τα επόμενα 10 χρόνια, με σκοπό την εξαγωγή στις ΗΠΑ.
Δυστυχώς η επένδυση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, λόγω εσωτερικών αντιτιθέμενων πολιτικο-ιδεολογικών συμφερόντων, στερώντας από την Ελλάδα μια τεράστια ευκαιρία εκβιομηχάνισης και εξαγωγών οχημάτων (ΦΕΚ 15/9/1981).

Pony 4ης γενιάς (2015-)

Το Pony 4 (Μοντέλο: PONY S513) είναι το νέο μοντέλο της εταιρείας, το οποίο ολοκλήρωσε το στάδιο των δοκιμών, ενώ η εταιρεία πήρε άδεια από το υπουργείο Ανάπτυξης για να ξεκινήσει η παραγωγή του στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2014 δόθηκαν οι σχετικές άδειες από την ΕΣΥΔ στην αρμόδια κρατική αρχή διαπίστευσης, την ΕΒΕΤΑΜ, (Βιομηχανική Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη, Εργαστηριακές Δοκιμές Πιστοποιήσεων και Ποιότητας) να κάνει την πιστοποίηση και να προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες.[2]
Ο προγραμματισμός της NAMCO για το PONY 4 περιλαμβάνει:
  • 1η φάση παραγωγής - Bενζινοκίνητο PONY 4
  • 2η φάση παραγωγής - Πετρελαιοκίνητο PONY 4 (όπως επίσης και την 4×4 έκδοσή του)
  • 3η φάση παραγωγής - Ηλεκτροκίνητο PONY 4
 Η παραγωγή της νέας γενιάς αυτοκινήτων «PONY», έχει στόχο να κατακτήσει μερίδιο όχι μόνο της ελληνικής αγοράς, αλλά και χωρών της Αφρικής, της Ασίας και της Νότιας Αμερικής, που ήδη έχουν επιδείξει ενδιαφέρον, λόγω των ανθεκτικών χαρακτηριστικών του και βέβαια της χαμηλής τιμής του. 
Μερικές από τις χώρες αυτές είναι η Αίγυπτος, η Κένυα, το Μαρόκο, η Αιθιοπία, η Αγκόλα, η Βραζιλία, 
και η Αργεντινή. Μάλιστα θα διαθέτει και θύρα USB.

Προδιαγραφές

Οι τεχνικές προδιαγραφές του PONY 4 είναι:
ΚινητήραςΚυβισμόςΣυνολικό βάροςΩφέλιμο φορτίοΚαύσιμοABSΚιβώτιο ταχυτήτωνΙπποδύναμη
PCM (PeugeotCitroën Moteurs)1.360 cm³1.450 kg800 kgΒενζίνηGreen tick5 Σχέσεων75-80 ΗΡ
FIAT1.360 cm³1.450 kg800 kgΒενζίνηGreen tick5 Σχέσεων75-80 HP

NAMCO 613 (2017-)

Από το 2016 η αυτοκινητοβιομηχανία ανέπτυξε το νέο μοντέλο 613 το οποίο φέρνει την ίδια πλατφόρμα του Pony 4ης γενιάς, την UniPlatform. Η παραγωγή του οχήματος ξεκίνησε το 2017 με την προσθήκη του τηλεφωνικού αριθμού στην σελίδα-προφίλ που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για το μοντέλο το οποίο εντάσσεται στην κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων ενώ ακολουθεί την νέα φιλοσοφία της εταιρείας[3].

Τεχνικά χαρακτηριστικά

 Πρόκειται για έναν τετρακύλινδρο σε σειρά, κυβισμού 1.323 cm³ (1300) ενώ είναι εφοδιασμένος με σύστημα ψεκασμού. Επιπλέον σημείο αναφοράς είναι η μέγιστη ιπποδύναμη που θα αποδίδει ο κινητήρας όπου ως αρχική έκδοση θα αποδίδει 69 ίππους στις 5.500 σ.α.λ.
Το ρεζερβουάρ που θα φιλοξενείται στο αμάξωμα είναι αρκετά μεγάλο έχοντας την δυνατότητα αποθήκευσης καυσίμου έως και 49 λίτρα με την μέση κατανάλωση να αγγίζει τα 6.6 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα, κάνοντας το μοντέλο να τηρεί τα κριτήρια του Euro4. Τέλος, το όχημα για την κατηγορία του αναφέρεται ότι ζυγίζει 900 κιλά, καθιστώντας το ελαφρύ κάτι που οφείλεται στην πιθανή κατασκευή αμαξώματος από αλουμίνιο.

el.wikipedia