28.2.20

Εκρυθμη η κατάσταση στα σύνορα στον Έβρο - Χημικά για να αποτραπεί η είσοδος των αλλοδαπών (live)

Έκρυθμη είναι η ατμόσφαιρα στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, μετά τη διακοπή της λειτουργίας του τελωνείου στις Καστανιές Έβρου.
Ήδη, στη νεκρή ζώνη βρίσκονται περίπου 400 άτομα που περιμένουν να μπουν στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα, η αστυνομία ενισχύει τις δυνάμεις της στο σημείο, όπου καταφθάνουν δυνάμεις των ΜΑΤ.

Παράλληλα, έχουν προχωρήσει σε ρίψη χημικών και σε χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να αποτρέψουν την είσοδο στο ελληνικό έδαφος από τους αλλοδαπούς.
Μετά την ανακοίνωση του Ερντογάν για την πολιτική ανοικτών συνόρων, σημαντικός αριθμός αλλοδαπών άρχισε να συγκεντρώνεται στα σύνορα, με σκοπό να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος.
Μόλις το τελωνείο έκλεισε, η ελληνική πλευρά προσπάθησε να τους πείσει να επιστρέψουν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ούτε η Τουρκία τους δέχθηκε πίσω, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στην ουδέτερη ζώνη.

Βίντεο από drone δείχνει τι πραγματικά αναμένεται στη χώρα, με εκατοντάδες αλλοδαπούς να προσπαθούν να περάσουν τα ελληνικά σύνορα.

[VIDEO] Drone footage shows migrants flock to - border

Irregular migrants are walking towards northwestern Turkey to cross into Europe after airstrike by Assad regime in Syria’s Idlib
192 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
https://www.pronews.gr/