28.2.20

«Έρχονται οι βάρβαροι»: Συγκλονιστικές εικόνες από τα καραβάνια αλλοδαπών που ξεκινούν από Κωνσταντινούπολη (φώτο)


«Καταφθάνουν οι βάρβαροι». Συγκεντρωμένοι βρίσκονται αυτή την ώρα καραβάνια αλλοδαπών σε πάρκα στην Κωνσταντινούπολη καθώς περιμένουν  λεωφορείο για να τους μεταφέρει δωρεάν στα σύνορα Τουρκίας - Ελλάδας, προκειμένου να μπουν στην χώρα μας.

Σε ανταπόκριση δελτίου ειδήσεων, αλλοδαπός όταν ερωτάται τι θα κάνει και αν πλήρωσε για να τον μεταφέρουν στα σύνορα είπε: «Όχι, δεν πλήρωσα! Να είναι καλά ο Ερντογάν που έβαλε λεωφορεία για να μας μεταφέρει δωρεάν».
Νωρίτερα, και η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ είχε μεταδώσει ότι οι αλλοδαποί ενημερώνονταν με SMS για να μεταβούν σε σημεία συγκέντρωσης και να αναχωρήσουν για τα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι και ο αυτοεξόριστος και διωκόμενος από τον Ερντογάν δημοσιογράφος Αμπτουλάχ Μποζκούρτ ανέβασε τα ξημερώματα στο twitter στην οποία είχε και φωτογραφία από πούλμαν που όπως αναφέρει ναυλώθηκαν από την ΜΙΤ και μετέφεραν αλλοδαπούς από κέντρα συγκέντρωσης προς τα σύνορα.
Refugee flow to is coordinated by Turkish Intelligence Agency MIT with first push deliberately coming out of refugee holding centers.

People were taken to buses in the middle of night, transported to the border areas.

This one from Aydin in the western part of
Προβολή εικόνας στο Twitter
352 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Έρχονται με όλα τα μέσα - Επιβιβάζονται σε φουσκωτές λέμβους
Βίντεο όπου ομάδες αλλοδαπών επιβιβάζονται σε φουσκωτές λέμβους στα τουρκικά παράλια με προορισμό τα ελληνικά νησιά, μετέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής το CNN Turk.
Her geçen saat artıyor... Avrupa sınırlarında göçmen hareketliliği

Geceden itibaren Yunan adalarına geçmek isteyen düzensiz göçmenler, sahil bölgelerine geldi https://buff.ly/3cfD6z4 
50 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Στον Έβρο βρίσκεται ήδη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, για να εποπτεύσει τη φύλαξη των συνόρων, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μεταβαίνει για τον ίδιο λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.
«Η χώρα μας είναι σε πολύ μεγάλη ετοιμότητα, έτσι ώστε να λειτουργήσει αποτρεπτικά, σε συνεργασία και με τον Στρατό και με την Ελληνική Αστυνομία, να προβεί σε συλλήψεις κι επιστροφή στην Τουρκία κάποιων ανθρώπων αν αυτοί τελικά περάσουν τα σύνορα», δήλωσε νωρίτερα ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος βουλευτής Έβρου της ΝΔ.
Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή ετοιμότητα, έναντι των τουρκικών εκβιασμών, σύμφωνα με τον κύριο Δερμεντζόπουλο. «Δεν πρέπει να ενδίδουμε στα προπαγανδιστικά βίντεο ή μηνύματα που προέρχονται από την τουρκική πλευρά, με σκοπό να δημιουργήσουν μια κατάσταση ανασφάλειας και πανικού. Χρειάζεται ψυχραιμία. Μέχρι αυτή τη στιγμή, κανείς δεν έχει περάσει τα ελληνικά σύνορα στον Έβρο.
Υπάρχει ετοιμότητα σε υψηλό βαθμό, συνεργαζόμαστε με τον στρατό και την ελληνική αστυνομία, έτσι ώστε να λειτουργήσουμε αποτρεπτικά. Για ακόμη μία φορά η Τουρκία λειτουργεί εκβιαστικά, τόσο προς την Ελλάδα, όσο και προς την Ευρώπη. Η Τουρκία έχοντας πολλά μέτωπα ανοιχτά, χρησιμοποιεί το προσφυγικό μεταναστευτικό ζήτημα προκειμένου να ασκήσει πίεση προς πάσα κατεύθυνση.
Αυτή τη στιγμή ουσιαστικά εκμεταλλεύεται τη συμφωνία της με την ΕΕ, η οποία, εφόσον ανοίξει τα σύνορα, μπορεί να είναι στον αέρα».
pronews