6.2.20

Κατέρρευσε η σκευωρία των Δημοκρατικών - Ντ.Τραμπ: Αθώος για όλες τις κατηγορίες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κρίθηκε αθώος, όπως αναμενόταν, για όλες τις κατηγορίες, που έχουν σχέση με κατάχρηση εξουσίας.
Στην πρώτη από τις δύο ψηφοφορίες επί των δύο κατηγοριών που απήγγειλε η Βουλή των Αντιπροσώπων στον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο, 52 Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές ψήφισαν «όχι ένοχος», ενώ 48 Δημοκρατικοί και ο Μιτ Ρόμνεϊ «ένοχος».

Ακολούθησε η ψηφοφορία για την δεύτερη κατηγορία: παρακώλυση της ομαλής λειτουργίας του Κογκρέσου, με 53 γερουσιαστές να κρίνουν πως είναι αθώος. 
Όπως αναμενόταν, το σώμα αθώωσε τον Τραμπ και από αυτή την κατηγορία…
Με την ολοκλήρωση των ψηφοφοριών, η Γερουσία διέκοψε τη λειτουργία της ως ειδικό δικαστήριο για την καθαίρεση του Αμερικανού προέδρου.
Δείτε live την διαδικασία: 

Νωρίτερα ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μιτ Ρόμνεϊ είχε ανακοινώσει ότι θα ψηφίσει υπέρ της ενοχής του Ντόναλντ Τραμπ στην κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας.
«Ο πρόεδρος είναι ένοχος μιας φρικτής κατάχρησης της εμπιστοσύνης του κόσμου. Γνωρίζω ότι ορισμένοι στο κόμμα μου θα αποδοκιμάσουν σθεναρά την απόφασή μου και, σε ορισμένους κύκλους, θα καταγγελθώ με σθένος», είπε ο γερουσιαστής από τη Γιούτα σε ομιλία του στη Γερουσία.
pronews