5.2.20

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ανακοίνωσε εκστρατεία κατά του συριακού Στρατού στην Ιντλίμπ «για λόγους αυτοάμυνας»

Η Άγκυρα ετοιμάζεται για ολοκληρωτικό πόλεμο με την Συρία με έπαθλο την Ιντλίμπ χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα ως «αυτοάμυνα» εάν σημειωθούν παρόμοιες επιθέσεις-αντιδράσεις εναντίον των δυνάμεών της στη Συρία.

Σημειώνεται πως οι τουρκικές δυνάμεις έχουν εισβάλει παρανόμως στο έδαφος μιας ανεξάρτητης χώρας εκμεταλλευόμενες βέβαια την συγκυρία ότι η χώρα αυτή είναι αποδυναμωμένη από τον 9ετή εμφύλιο πόλεμο.
Δηλαδή η Άγκυρα επιδιώκει με το έτσι θέλω, να μην υπάρξει αποκατάσταση του συριακού εθνικού εδάφους και θέλει να παραμείνει ως έχει η Ιντλίμπ, αποκομμένη από τον συριακό εθνικό «κορμό» υπό τον πλήρη τουρκικό έλεγχο από φιλότουρκους ισλαμιστές τρομοκράτες.
Στην Συρία προ προλέμου ούτε που θα μπορούσε να διανοηθεί η Άγκυρα να πραγματοποιήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις εντός συριακού εδάφους αλλά τώρα οι συριακές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε άθλια κατάσταση έχοντας χάσει το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού τους και του καλύτερου ποιοτικού έμψυχου δυναμικού τους (δεν είναι τυχαίο ότι πλέον οι μονάδες του συριακού Στρατού απαρτίζονται από... 50άρηδες)
Ο Τούρκος πρόεδρος εχθές τόνισε ότι η επίθεση εναντίον των Τούρκων στρατιωτών στη Συρία βλάπτει τις κοινές ειρηνευτικές προσπάθειες. Πρόσθεσε ότι η Άγκυρα «θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το δικαίωμά της στη νόμιμη άμυνα» αν επαναληφθεί κάτι παρόμοιο.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του την Τετάρτη δήλωσε πως «εντός του Φεβρουαρίου οι δυνάμεις καθεστώτος (της Συρίας) θα πρέπει να υποχωρήσουν στα σημεία που είχαν συμφωνηθεί. Δυο φυλάκια μας έχουν μείνει εντός της περιοχής που ελέγχουν οι δυνάμεις του καθεστώτος.
Σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να το κάνουμε εμείς. Αφού στο Ιντλιμπ δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των στρατιωτών μας στο Ιντλίμπ τότε κανενας δεν μπορεί να εμποδίσει την Τουρκία να το κάνει η ίδια. Οι δυνάμεις της Αεροπορίας και του Στρατού μας κάθε στιγμή στο Ιντλίμπ θα μπορούν να κυκλοφορούν ελέυθερα και να κάνουν επιχειρήσεις».
pronews