14.2.20

Σε μια κανονική χώρα, ο Βαρουφάκης θα είχε συλληφθεί. Με παρέμβαση εισαγγελέα…


Mε ένα  "ν" έχει  σημασία...! Μπορεί αύριο να βρεθείάλλος που να γράφει το όνομά του με τρία "ν" ή με περισσότερα!!!
Juan
Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Η αλήθεια είναι ότι, έχει κάνει τόσα πολλά, που πρακτικά δεν θα έπρεπε να μας αιφνιδιάζει. Δεν θα έπρεπε να μας προκαλεί έκπληξη. Δεν θα έπρεπε να μας αιφνιδιάζει.
Και όμως, ο Γιάνης  Βαρουφάκης απέδειξε ότι διατηρεί τη μοναδική ικανότητα να αιφνιδιάζει… την κοινή λογική. Να πηγαίνει παραπέρα από τον κανονικό άνθρωπο. Να είναι συνεπής στο ραντεβού με τον… τοίχο.

Φυσικά, αν δεν μιλούσαμε για εν ενεργεία πρόεδρο πολιτικού κόμματος, που μάλιστα εκπροσωπείται στη Βουλή, η περίπτωσή του θα αποτελούσε απλώς υλικό για μυθιστορήματα και επιθεωρήσεις. Για εκείνες τις δύσκολες ώρες στις οποίες το μυαλό και η καρδιά αναζητούν έναν λόγο για να ξεχαστούν και να χαμογελάσουν.
Ο… Γιάνης international ωστόσο είναι αρχηγός κόμματος. Εκπροσωπείται στη Βουλή. Και, θεωρητικά, διαδραματίζει ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος του τόπου μας. Ενός λαού ταλαιπωρημένου από… παρατράγουδα σαν και τη δική του παρακαταθήκη.
Την ημέρα… των ερωτευμένων, το τερμάτισε, καταθέτοντας στη Βουλή την απομαγνητοφώνηση των υποκλοπών που έκανε στις συνεδριάσεις του Eurogroup. Χωρίς να το γνωρίζουν οι υπόλοιποι. Το ότι ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και του επέστρεψε τα στοιχεία ως απαράδεκτα, είναι η αυτονόητη παράμετρη της εξίσωσης.
Σε μια κανονική χώρα, θα υπήρχε ένας εισαγγελέας που θα είχε παρέμβει αυτεπάγγελτα, διατάσσοντας τη σύλληψη του Γιάνη Βαρουφάκη. Πού να βρεθεί εισαγγελέας όμως, όταν… ξεκατινιάζονται για τη Novartis.