9.2.20

Ταϊλάνδη: 26 νεκροί και 57 τραυματίες από το μακελειό - Τους σκότωσε για ένα σπίτι

Νεκρός από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας έπεσε ο Ταϊλανδός υπαξιωματικός, που σκόρπισε τον θάνατο μέσα στο εμπορικό κέντρο “Terminal 21”, το Σάββατο, στην πόλη Νακόν Ρατσασίμα, στην Ταϊλάνδη.
Ο μακελάρης άφησε πίσω του 26 νεκρούς και 57τραυματίες με αιτία την διένεξη για την αγοραπωλησία ενός σπιτιού.

“Ευχαριστούμε την αστυνομία και τον στρατό που έδωσε τέλος στην κατάσταση. Ο ένοπλος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε!!!” ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ανουτίν Σαρνβιρακούλ, με ανάρτησή του στο facebook.
Ο αρχηγός της αστυνομίας ανακοίνωσε επίσης ότι ο δράστης είναι νεκρός και πως η αστυνομική επιχείρηση τελείωσε.
Ο Ταϊλανδός υπαξιωματικός Τζακραπάντ Τόμα, 34 ετών, ήταν επαγγελματίας στρατιώτης, εκπαιδευτής σκοποβολής στη μονάδα του και εκπαιδευμένος ελεύθερος σκοπευτής στο πρόγραμμα των ειδικών δυνάμεων, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ταϊλάνδης.




Το μακελειό με 27 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένου του δράστη της επίθεσης, σε εμπορικό κέντρο είναι “πρωτοφανές” στη χώρα, είπε ο πρωθυπουργός.

Deadliest shooting rampage by Thai soldier killed 20 and dozens wounded in Terminal 21 shopping mall in city, . Security forces storm the shopping mall to flee the people. Thai officials said
104 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

“Είναι πρωτοφανές στην Ταϊλάνδη και θέλω να είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει μια τέτοια κρίση”, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο νοσοκομείο της πόλης Νακόν Ρατσασίμα όπου πήγε να επισκεφθεί τους τραυματίες, οι οποίοι διακομίστηκαν εκεί μετά τη σφαγή.
Πρόσθεσε ότι τα κίνητρα του δολοφόνου ήταν “προσωπικά”, έχουν σχέση με μια διένεξη για την “πώληση ενός σπιτιού”, στην οποία θεωρούσε ότι είχε εξαπατηθεί.
Η αρχή του μακελειού
Ο Τζακραπάντ Τόμα σκόρπισε τον θάνατο στην πόλη Νακόν Ρατσασίμα (γνωστή και με την ονομασία Κοράτ) πυροβολώντας μέσα σε μια στρατιωτική βάση, σε έναν βουδιστικό ναό και στο εμπορικό κέντρο όπου οι αρχές πίστευαν ότι κρατούσε ομήρους. Μάλιστα, «μετέδιδε» τη διαδικασία μέσω Facebook
Ο Τόμα ξεκίνησε τη σφαγή αργά το απόγευμα, από μια στρατιωτική βάση, όπου σκότωσε τρεις ανθρώπους. Αρχικά άνοιξε πυρ στο σπίτι ενός ανώτερου αξιωματικού και μετά μέσα στον στρατώνα. Μόλις ολοκλήρωσε εκεί το «έργο» του, έφυγε με ένα στρατιωτικό όχημα και κατευθύνθηκε στο εμπορικό κέντρο.
pronews.gr