21.1.20

O αρχηγός των Τουρκμένων μισθοφόρων στην Λιβύη ανήκει στο ISIS και φιλάει τον Ερντογάν στο κούτελο! (φωτό)

Mεγάλες μονάδες εμπειροπόλεμων Τουρκμένων τζιχαντιστών έχουν μεταφερθεί στην Λιβύη από την Συρία για να στηρίξουν την ειδάλως «τελειωμένη» τουρκόφιλη κυβέρνηση του Φαγιέζ Αλ  Σάραντζ κόντρα στον LNA του Χαλίφα Χαφτάρ και ο αρχηγός του δικτύου αυτού ταυτοποιήθηκε από τις αιγυπτιακές Αρχές και πρόκειται για μέλος του ISIS και της Τζαμπάτ Αλ Νούσρα που πρότινος αποτελούσε το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα.​

Ο άνθρωπος που ηγείται είναι ένας σκληρός τζιχαντιστής που παλεύει για την δημιουργία του Οθωμανικού Χαλιφάτου και λειτουργεί κατ΄ εντολή του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Πρόκειται για τον Αλ-Μαχίνι αλ-Χαράτι που πιστοποιήθηκε πως βρίσκεται στην Τρίπολη και έχει ηγετικό ρόλο στο πλευρό του Σάρατζ. Μάλιστα, ο Τύπος της Αιγύπτου δημοσιεύει τη φωτογραφία που ο συγκεκριμένος μαχητής φιλά στο κούτελο τον Ερντογάν και σίγουρα ο Τούρκος πρόεδρος δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν τον γνωρίζει.
Κανείς δεν μπορεί να τον πλησιάσει πόσο μάλλον να τον φιλάει σαν «πατέρα» του εάν δεν είναι «αποδεκτός» από την ασφάλεια του Τούρκου προέδρου.
A picture of a "terrorist" kissing Turkey's President Recep Tayyip Erdoğan's head resurfaced online, further revealing the history of the relationship between the Turkish leader and terrorist organizations.

Details at: http://bit.ly/2NGOZDD 


Προβολή εικόνας στο Twitter

Υπήρξε υψηλόβαθμο στέλεχος φανατικών ισλαμικών οργανώσεων, έχει αλλάξει πολλές φορές στρατόπεδο, έχει πολεμήσει με τον ISIS σε Ιράκ και  Κοσσυφοπέδιο και στη Συρία υπερασπίζοντας τις τουρκικές θέσεις και τώρα έχει αναλάβει ως τζιχαντιστής πολέμαρχος τις τουρκμενικές ομάδες που πολεμούν στην Λιβύη.
Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως και ο νέος αρχηγός του ISIS είναι Τουρκμένος που σημαίνει πως η Τουρκία διαθέτει πολλές «βολικές» προσβάσεις στις μεγαλύτερες και αγριότερες ισλαμιστικές οργανώσεις του πλανήτη.
Ένας από τους ιδρυτές και βασικούς ιδεολόγους της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) προσδιορίστηκε από πολλές υπηρεσίες κατασκοπείας ότι είναι ο διάδοχος του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι στην ηγεσία της, ανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση χθες Δευτέρα η βρετανική εφημερίδα The Guardian.
Μετά τον θάνατο του Μπαγκντάντι σε αμερικανική επιχείρηση στα τέλη Οκτωβρίου στη Συρία, το ΙΚ ονόμασε τον Αμπού Ιμπραχίμ αλ Χασέμι αλ Κουρέσι νέο «χαλίφη των μουσουλμάνων».
Το όνομα αυτό όμως ήταν άγνωστο στους περισσότερους αναλυτές· ορισμένοι διατύπωσαν αμφιβολίες ακόμη και για την ίδια την ύπαρξή του.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Γκάρντιαν, που επικαλείται αξιωματούχους δύο υπηρεσιών πληροφοριών — δεν διευκρινίζει ποιων — ο νέος επικεφαλής της τζιχαντιστικής οργάνωσης είναι ο Αμίρ Μοχάμαντ Άμπντελ Ραχμάν αλ Μάουλα αλ Σάλμπι, ιδρυτικό μέλος της και «θεωρούμενος ως ένας από τους ιδεολόγους της».
Γόνος οικογένειας που ανήκει στη μειονότητα των Τουρκομάνων του Ιράκ, συγκαταλέγεται στους ελάχιστους μη άραβες ψηλά στην ιεραρχία του ΙΚ.
Ο πτυχιούχος του πανεπιστημίου της Μοσούλης διαδραμάτισε ρόλο-κλειδί στον ανελέητο διωγμό των Γεζίντι, της θρησκευτικής μειονότητας που μπήκε στο στόχαστρο των τζιχαντιστών στο Ιράκ το 2014.
Ο Σάλμπι φιγουράρει από τον Αύγουστο του 2019 στον κατάλογο των «πλέον καταζητούμενων τρομοκρατών» των ΗΠΑ, που προσφέρουν αμοιβή έως και 5 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα επιτρέψουν τη σύλληψη ή την εξόντωσή του. Παρουσιάζεται στον ad hoc ιστότοπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ως «δυνητικός διάδοχος του αρχηγού του ΙΚ Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι».
Έτσι λοιπόν η Τουρκία μαζί με τον Χαράτι διαθέτει και άλPROλους «φιλικά προσκείμενους» λόγω εθνοτικής και γλωσσικής συγγένειας, ισλαμιστές πολέμαρχους.
Σύμφωνα με την egypttoday η σχέση του Χαράτι με τον Ερντογάν ξεκίνησε το 2010, όταν βρισκόταν σε πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας που κατευθυνόταν προς τη Γάζα και το Ισραήλ επιτέθηκε στους εθελοντές.
Εστάλη σε ένα τουρκικό νοσοκομείο, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο, τον οποίο φίλησε στο κούτελο όταν τον συνάντησε. «Αποκαλύπτεται η περαιτέρω την ιστορία των σχέσεων μεταξύ του Τούρκου ηγέτη και των τρομοκρατικών οργανώσεων».
Σύμφωνα με πηγές από το Al-Arabiya και το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο Χαράτι (Haraty) είναι ο «μηχανικός» δηλαδή ο εγκέφαλος της μεταφοράς των τζιχαντιστών και τους υποδέχεται στην Τρίπολη διανέμοντας εξοπλισμό και τους αποστέλλει στα σημεία διασποράς.
«Στα τέλη του 2019, ένα τάγμα που ανήκει στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης αποκάλυψε ότι ο Χαράτι στρατολόγησε τους Σύρους τρομοκράτες που πολέμησαν υπό τη διοίκησή του σε μια πολιτοφυλακή γνωστή ως Liwa al Ummah για να βοηθήσει την κυβέρνηση του Σάρατζ.»


A picture of a "terrorist" kissing Turkey's President Recep Tayyip Erdoğan's head resurfaced online, further revealing the history of the relationship between the Turkish leader and terrorist organizations.

Details at: http://bit.ly/2NGOZDD 


Προβολή εικόνας στο Twitter
It is believed that Haraty, an Irish-Libyan, played a major role in this transfer of militants, especially that he has strong ties with the extremist Syrian factions, as well as Erdoğan.

Details at: http://bit.ly/2NGOZDD 


Προβολή εικόνας στο Twitter


Πιστεύεται πως ο Χαράτι στην καταγωγή είναι μισός Ιρλανδός και μισός Λύβιος και από την πρώτη στιγμή εγκατέλειψε το μέτωπο στη Συρία για να στρατολογήσει μαχητές στην Τρίπολη.


The Syrian Observatory for Human Rights said Haraty is the "engineer" of that transfer and played the biggest role in recruiting and receiving them in Tripoli.

Details at: http://bit.ly/2NGOZDD 


Προβολή εικόνας στο Twitter
Haraty acts like the "man behind the scenes" in the Turkish military plan in Libya, and the first reference in coordinating and securing the arrival of the foreign fighters and Turkish weapons in Libya.

Details at: http://bit.ly/2NGOZDD 


Προβολή εικόνας στο Twitter


Λειτουργεί παρασκηνιακά για να υλοποιήσει το τουρκικό στρατιωτικό σχέδιο στη Λιβύη και συντονίζει την άφιξη των τζιχαντιστών. Είναι τώρα ο ηγέτης του «Liwa Tarablus» ή της Ταξιαρχίας Τρίπολης και έχει μακρά ιστορία βίας και τρομοκρατίας όπως προηγουμένως πολέμησε στο Κοσσυφοπέδιο και στο Ιράκ.
Έζησε στην Ιρλανδία για 20 χρόνια και έφτασε στη Λιβύη όταν ξεκίνησαν οι ταραχές το 2011. Μάλιστα έχει ταυτοποιηθεί ως μέλος των «Επαναστατών της Τρίπολης» που εκείνη την εποχή ανέτρεψαν και δολοφόνησαν τον Μουαμάρ Καντάφι (με πολύ άσχημο τρόπο).
Φυσικά ανοίγει μια άλλη συζήτηση. Ως γνωστόν η Μουσουλμανική Αδελφότητα αποτελεί το πολιτικό σκέλος του ISIS. Στην Μουσουλμανική Αδελφότητα ανήκει ο Λίβυος πρωθυπουργός (Τούρκος εθνοτικά) Φαγιέζ Σάρατζ όπως ανήκε και ο πρώην ισλαμιστής Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι ο οποίος ανατράπηκε από το νυν κοσμικό πρόεδρο της Αιγύπτου Σίσι.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν θεωρείται ότι κι αυτός έχει στενή σχέση με την Μουσουλμανική Αδελφότητα, δεν είναι δύσκολο να προκύψουν κάποιοι συνειρμοί...
PRONEWS