10.1.20

«Θερμό» επεισόδιο στην Αραβική Θάλασσα: Ρωσικό πλοίο επιχείρησε να εμβολίσει αμερικανικό! (βίντεο)

Τα παιδία παίζει..!
Juan
Ρωσικό πολεμικό πλοίο επιχείρησε να εμβολίσει αμερικανικό πολεμικό πλοίο πλησιάζοντας  απειλητικά την ώρα που επιχειρούσε στην βόρεια Αραβική θάλασσα, ανακοίνωσε πριν απο λίγη ώρα ο αμερικανικός 5ος Στόλος.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ρωσικό πλοίο αγνόησε τις ειδοποιήσεις του αμερικανικού πολεμικού με κίνδυνο να προκληθεί σύγκρουση.
Το περιστατικό είναι το τελευταίο από μια σειρά «θερμά επεισόδια» ανάμεσα στον αμερικανικό και τον ρωσικό στρατό, το οποίο Αμερικανοί αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν  ως ριψοκίνδυνο και προκλητικό και έρχεται επτά μήνες αφότου ένα παρόμοιο σκηνικό διαδραματίστηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Ήταν τον περασμένο Ιούνιο, όταν και το αμερικανικό πολεμικό πλοίο αναγκάστηκε να κάνει ελιγμό προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση.
«Την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου και ενώ πραγματοποιούσαμε επιχείρηση ρουτίνας στη βόρεια Αραβική Θάλασσα, ένα ρωσικό πολεμικό σκάφος πλησίασε επιθετικά το αμερικανικό πλοίο USS Farragut » αναφέρεται στην ανακοίνωση του  Ναυτικού των ΗΠΑ.
Το ρωσικό πολεμικό πλοίο πλησίασε επικίνδυνα
Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο έδωσε  πέντε προειδοποιήσεις, σημαίνοντας έτσι το διεθνές σήμα για τον κίνδυνο σύγκρουσης και ζήτησε από το ρωσικό πλοίο να αλλάξει την πορεία του.
Ωστόσο, το πολεμικό πλοίο της Ρωσίας αρχικά, σύμφωνα με τους Αμερικανούς, αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις υποδείξεις.
«Παρότι το ρωσικό πλοίο άλλαξε τελικά πορεία, η αρχική καθυστέρηση συμμόρφωσης με τους διεθνείς κανόνες αύξησε τον κίνδυνο σύγκρουσης».
Δύο εκπρόσωποι του  Ναυτικού των ΗΠΑ δήλωσαν πως το ρωσικό πολεμικό βρέθηκε σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από το αμερικανικό σκάφος.

On Thursday, Jan. 9, while conducting routine operations in the North Arabian Sea, USS Farragut (DDG 99) was aggressively approached by a Russian Navy ship.
Farragut sounded five short blasts, the international maritime signal for danger of a collision, and requested the Russian ship alter course in accordance with international rules of the road.

1.124 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό


Διαψεύδει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας
Τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα δίνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, που με ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι η αμερικανική αφήγηση για επικίνδυνη προσέγγιση ρωσικού πολεμικού με το αμερικανικό αντιτορπιλικό Farragut, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Το αμερικανικό αντιτορπιλικό ανέκοψε την πορεία του ρωσικού πλοίου στην Αραβική Θάλασσα, το πλήρωμα του δεν ενήργησε με επαγγελματισμό, επισημαίνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, θεωρώντας ότι χάρη στον επαγγελματισμό του ρωσικού πληρώματος απετράπη η σύγκρουση με το αμερικανικό αντιτορπιλικό.

Επικαλούμενο μάλιστα τη Διεθνή Σύμβαση «περί Διεθνών Κανονισμών προς Αποφυγή Συγκρούσεων στη Θάλασσα» του 1972, ισχυρίζεται ότι το αμερικανικό αντιτορπιλικό ήταν αυτό που παραβίασε τους διεθνείς κανονισμούς.
pronews