9.1.20

Προς νέο ΠτΔ «ευρύτερης πλειοψηφίας»: Όλα δείχνουν ότι θα προέρχεται από ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ & θα έχει «ειδικό βάρος»

Αν είναι θέμα βάρους, ας επιλέξουν ή τον κ. Βενιζέλο
 ή τον κ. Πάγκαλο!
Juan

Πολλά ονόματα ακούγονται για το πρόσωπο που θα προτείνει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όλα δείχνουν πως θα προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και θα πρόκειται για πολιτικό με «ειδικό βάρος».

Είναι όνομα με ηχηρή πολιτική παρουσία και όντως μπορεί να κερδίσει την «ευρύτερη πλειοψηφία».
Οι υπηρεσίες της Βουλής έχουν ξεκινήσει να εργάζονται για το πώς θα γίνει η διαδικασία εκλογής από την Βουλή του ανώτατου Πολιτειακού άρχοντα της χώρας, καθώς πλέον με την αναθεώρηση του Συντάγματος υπάρχει νέος τρόπος εκλογής του.
Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, συνομιλώντας πριν λίγο με κοινοβουλευτικούς συντάκτες και ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε πως η καταληκτική ημερομηνία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας είναι η Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου.
Πρώτα είπε – όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση άλλωστε – θα κατατεθεί στην Βουλή ο εκλογικός νόμος από την κυβέρνηση και μετά θα ανακοινωθεί το όνομα του υποψηφίου.
Η ψήφιση του εκλογικού νόμου, ανέφερε θα γίνει με τις κανονικές διαδικασίες και μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία των επαναλαμβανόμενων διαδικασιών για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Σε ερώτηση για το εάν πιστεύει ότι θα χρειαστούν πολλές ψηφοφορίες για την εκλογή του νέου ΠτΔ, ο κ. Τασούλας είπε «όχι, πιστεύω ότι θα έχει ευρύτερη πλειοψηφία…»
Σε ερώτηση εάν θα είναι άνδρας ή γυναίκα απάντησε αστειευόμενος πως «δεν κάνω υπερηχογράφημα…» και σε ερώτηση εάν ξέρει ποιος ή ποια θα είναι είπε «ναι, αλλά το ενδιαφέρον που θα έπρεπε να με ρωτήσετε είναι από πού το ξέρω γιατί μπορεί να έχω ρωτήσει μέντιουμ!!!»
pronews