14.1.20

Ο τουρκικός Στόλος Αιγαίου & A.Μεσογείου βγαίνει από τα λιμάνια του: Επιχείρηση «Ασπίδα της Μεσογείου» για την Λιβύη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αμέσως μετά την άρνηση του Χαλίφα Χάφταρ να υπογράψει την επιβαλλόμενη από Ρωσία και Τουρκία κατάπαυση του πυρός στην Λιβύη και η Άγκυρ βγάζει από τα λιμάνια της τον τουρκικό Στόλο του Αιγαίου και της Μεσογείου στα πλαίσια της επιχείρησης «Ασπίδα της Μεσογείου» με τελικό στόχο την Λιβύη.

Άλλωστε μόλις πριν λίγες ώρες ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν απείλησε τον στρατάρχη Χ.Χάφταρ ότι «θα λάβει το μάθημά του» και εννοούσε επικείμενη τουρκική στρατιωτική επέμβαση μεγάλης κλίμακας στην Λιβύη.
Ο Ρ.Ερντογάν επιχειρεί να πιέσει τον Χ.Χάφταρ να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να υπογράψει άσχετα αν του αρέσει η όχι η επιβαλλόμενη συμφωνία.
Περιθώριο δύο ημερών ζήτησε ο στρατάρχης της Λιβύης Χαλίφα Χαφτάρ, για να συζητήσει με τους αρχηγούς των φυλών, που υποστηρίζουν τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (ΛΕΣ), το τελικό κείμενο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στην Μόσχα, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Ο Χάφταρ έφυγε από τη Μόσχα χωρίς να υπογράψει συμφωνία 
Σημειώνεται ότι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ εγκατέλειψε τη Μόσχα χωρίς να υπογράψει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) του πρωθυπουργού Φάγεζ ας Σάρατζ.
Οι Χάφταρ και Σάρατζ ταξίδεψαν στη ρωσική πρωτεύουσα για συνομιλίες με τη μεσολάβηση των κυβερνήσεων της Ρωσίας και της Τουρκίας. Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μίλησε χθες περί προόδου, συμπληρώνοντας όμως πως ο Χάφταρ ζήτησε περισσότερο χρόνο για να εξετάσει το προσχέδιο του κειμένου της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.

Akdeniz Kalkanı Harekâtı'na iştirak eden Türk Deniz Görev Grubumuz, Karadeniz, Ege, Orta ve Doğu Akdeniz’de 80’in üzerinde harp gemisi, deniz hava vasıtaları ve insansız hava araçlarının katılımıyla Taktik Tatbikatlar icra ediliyor.https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/1412020-76340 

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

183 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
pronews