9.1.20

Ποια ημερομηνία ξεκινούν οι κρίσεις στην ΕΛΑΣ - Τί αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες


Ένας ή δύο αντιστράτηγοι θ' "αποχαιρετίσουν" την ενέργεια; Πάνω σε αυτό το βασικό ... φορκάστ, θα γίνει ο σχεδιασμός των νέων κρίσεων στην αστυνομία και θα κρίνει εάν και
μέχρι ποιον θα φτάσουν οι προαγωγές στους υποστράτηγους.



Με τις 21 Ιανουαρίου να έχει προκριθεί ως η επικρατέστερη ημερομηνία έναρξης των κρίσεων, το πρόβλημα όπως προαναφέραμε έγκειται στο ένας ή δύο. Σίγουρος θεωρείται ο ένας και μάλιστα το όνομα έχει ήδη "κλειδώσει", ενώ για τον δεύτερο θα εξαρτηθεί από το εάν επικρατήσουν οι πιέσεις που ασκούνται για την παραμονή του. Το ενδεχομένο να "θυσιαστεί" άλλος αντ' αυτού, παραμένει από μικρό έως μηδαμινό.

Στους υποστράτηγους επίσης σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει για τις εξελίξεις η απομάκρυνση ή όχι ανώτατου αξιωματικού που θεωρητικά ... "παραιτείται" από την περίοδο που κατείχε το βαθμό του αστυνομικού διευθυντή, ώστε να καθοριστεί το εύρος και το μάκρος των αξιολογήσεων- προαγωγών. Αυτοί οι δύο είναι τα κλειδιά των φετινών κρίσεων, με την υποσημείωση επίσης ότι όπως έλεγαν στο bloko.gr υψηλά κυβερνητικά στελέχη στις προηγούμενες κρίσεις, ότι "πραγματικές κρίσεις στην ΕΛΑΣ θα γίνουν τον Ιανουάριο".

Η συγκεκριμένη ρήση είχε μεθερμηνευτεί ως προμήνυμα για βαθιές τομές και αλλαγές στον χάρτη της επετηρίδας αλλά και τις διοίκησης. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι από το σύνολο των γενικών αστυνομικών διευθυντών εκτός ΓΑΔΑ και Θεσσαλονίκη, μόνο ένας φαίνεται να έχει κατοχυρωμένη θέση, καθώς έχει κριθεί και αξιολογηθεί με υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης της ηγεσίας.



του Γιώργου Καραϊβάζ 
http://www.bloko.gr/