4.1.20

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αεροπορικές επιθέσεις με στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52Η κατά φιλοϊρανικών οργανώσεων στα σύνορα Ιράκ-Συρίας

Αεροπορικές επιθέσεις πραγματοποίησε η αμερικανική Αεροπορία  σε βάσεις φιλοϊρανών στα σύνορα Ιράκ με Συρία στην περιοχή Al-Bukamal. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιθέσεις έγιναν κατά βάσης της οργάνωσης Quds άλλες μιλούν για συγκέντρωση δυνάμεων της σιϊτικής πολιτοφυλακής PMF.

Το πιθανότερο οι επιθέσεις αυτές να έγιναν από δύο  στρατηγικά βομβαρδιστικά  B-52Η.

Video reportedly showing aftermath of the earlier airstrikes reported near Albukamal, western Syria, home to sites affiliated to -backed militias.
UNCONFIRMED REPORTS

1) 's IRGC & Tehran-backed militia groups reportedly evacuating bases in Aleppo. May be heading to the Mezzeh Military Airport near Damascus.

2) U.S. B-52s flying over Iraq
Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
439 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Αποτέλεσμα των επιθέσεων είναι ότι υπάρχουν αρκετοί νεκροί στις βάσεις που δέχθηκαν τα πλήγματα και οι οποίες φιλοξενούσαν προσωπικό της δύναμης Quds των "Φρουρών της Επανάστασης" του Ιράν.

Οι Ιρανοί εγκαταλείπουν την βάση τους στο Χαλέπι
Όπως αναφέρεται Ιρανοί αξιωματικοί οι οποίοι βρίσκονταν στην στρατιωτική Ακαδημία Al-Assad βόρεια από το Χαλέπι  (η οποία χρησιμοποιείται ως κέντρο διοίκησης) την εγκαταλείπουν με ελικόπτερα που έχουν απογειωθεί από την Δαμασκό, λέγοντας επιπλέον πως η βάση εγκαταλείπεται και μεταφέρεται ο εξοπλισμός της.


Η υποστηριζόμενη από το Ιράν, σιιτική πολιτοφυλακή Κατάιμπ Χεζμπολάχ του Ιράκ, προειδοποίησε σήμερα τα μέλη των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας να μην πλησιάζουν στις αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι αλ Μαγιαντίν.
«Οι δυνάμεις ασφαλείας πρέπει να μείνουν μακριά από τις αμερικανικές βάσεις, σε απόσταση τουλάχιστον χιλίων μέτρων, ξεκινώντας από το βράδυ της Κυριακής» φέρεται να ανακοίνωσε η οργάνωση, σύμφωνα πάντα με το κανάλι.
Νωρίτερα, πολλές ρουκέτες έπληξαν την Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης, μια πολύ καλά φυλασσόμενη περιοχή όπου εδρεύουν πολλές ξένες πρεσβείες και κυβερνητικά κτίρια, τη συνοικία Τζαντρίγια της ιρακινής πρωτεύουσας καθώς και την αεροπορική βάση Μπαλάντ, όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράκ.Οι ιρακινές αρχές διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχουν νεκροί από αυτές τις επιθέσεις.
Τριήμερο πένθος για τον θάνατο του Σουλεϊμανί και του Μουχάντις κήρυξε ο πρωθυπουργός
Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε σήμερα ο πρωθυπουργός του Ιράκ Άντελ Άμπντουλ Μάχντι για τον θάνατο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, του Ιρακινού υπαρχηγού της συμμαχίας σιιτικών παραστρατιωτικών οργανώσεων «Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης» Αμπου Μάχντι αλ Μουχάντις και των άλλων έξι ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή στη Βαγδάτη.
«Ο πρωθυπουργός και ανώτατος διοικητής κηρύσσει εθνικό πένθος για τις ψυχές των μαρτύρων, για τρεις ημέρες αρχής γενομένης από το Σάββατο», ανέφερε το γραφείο του σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
pronews